EM-holdet budt velkommen i Polen som helte

EM er på tærsklen til at gå i gang, og det fik det danske landshold lov at mærke, da holdet rejste til Polen.

EM-holdet budt velkommen i Polen som helte

Den danske nationalsang blev smukt sunget af operasangere i Københavns Lufthavn. Og spillerne blev nogle timer senere budt velkommen til hjemmebanen i polske Kolobrzeg, som var det en landskamp og ikke en ganske almindelig træning.

Det danske landshold og landstræner Morten Olsen havde en god rejse og fik en varm velkomst i den polske by Kolobrzeg, hvor danskerne har base under EM-slutrunden.

Byens borgmester holdt tale for flere hundrede fremmødte fans - mest lokale polske fans - hvor Morten Olsen og det danske landshold blev hyldet.

- Velkommen til landsholdet. Velkommen til Morten Olsen. Jeg vil ønske Polen og Danmark succes og håber holdene mødes i finalen. Men så er det dog Polen, vi hepper på, lød det fra borgmesteren.

Morten Olsen fik en gave, inden han selv sagde et par ord til tilskuerne.

- Vi er glade for, at vi har valgt jeres by. Vi håber at repræsentere vores land rigtig godt. Vi føler os allerede hjemme. Det er en god bane, og det er det vigtigste, siger Morten Olsen.

Kort efter ville den danske presse også lige vide, hvorfor Danmark har valgt den polske by, som ligger tæt ved Østersøen, når holdet skal spille i Ukraine.

- Det er ikke første gang, jeg er hernede. Det er vigtigere, hvad spillerne synes om det. Jeg synes, man føler sig godt tilpas. Det er et hyggeligt hotel, som vi siger på dansk. Og det er gode omgivelser i en lille by, som står bag holdet.

- Modtagelsen er et klap på skulderen. Folk kan lide hinanden, og vi skal ud at vise, at vi spiller for Danmark, men også for denne lille by, siger Morten Olsen.

Danmark skal i sin første kamp ved EM møde Holland. Det sker på lørdag klokken 18 i den ukrainske by Kharkiv.

/ritzau/