Fodbold

EM-stjernefrø direkte videre til Frankrig

14-årige Daisy Nielsen har nogle travle dage. Efter EM i Skotland venter en tur til Frankrig.

Daniel og Daisy Nielsen, talentfulde søskende, skal begge til Frankrig for at deltage i den internationale juniorturnering Evian Masters Juniors Cup19.-20. juli. 
Foto: Kim Dahl Hansen

Daniel og Daisy Nielsen, talentfulde søskende, skal begge til Frankrig for at deltage i den internationale juniorturnering Evian Masters Juniors Cup19.-20. juli. Foto: Kim Dahl Hansen

Hun viser forrygende form ved EM i golf for pigejuniorer i Skotland i disse dage, og det bliver ikke til meget andet end en mellemlanding på dansk jord for den 14-årige frederikshavner Daisy Nielsen på søndag efter EM-strabadserne. Daisy Nielsen og lillebroderen Daniel Nielsen, der også er en dygtig golfspiller, er nemlig blevet udtaget til at deltage i den internationale juniorturnering Evian Masters Juniors Cup, som skal spilles 19.-20. juli på Evian Masters Golf Club i Frankrig. To andre danske golftalenter under 15 år, Caroline Nistrup, Dragør, og Emil Søgaard, Ikast, skal også med til Frankrig. Firkløveret skal spille på den samme bane, som fire dage senere ligger græs til Ladies European Tour-turneringen Evian Masters, hvor verdensstjernerne Laura Davies, Juli Inkster, Lorena Ochoa, Suzann Pettersen, Natalie Gulbis og Annika Sörenstam spiller om tre millioner dollars. Turneringen spilles som slagspil over 36 huller. Ud over den individuelle turnering er der også en Nations Cup, hvor holdets tre bedste scores tæller. Torsdag var Daisy Nielsen med til at tabe EM-kvartfinalen hos pigejuniorerne 1-4 til England, der er klar til semifinalerne sammen med Holland, Schweiz og Sverige. England møder Holland, mens Schweiz og Sverige mødes i den anden EM-semifinale. I Skotland venter Tjekkiet nu Daisy Nielsen og kompagni i fredagens match, som gælder en plads i kampen om femtepladsen. Det var ikke kun de danske juniorpiger, der snublede i torsdagens EM-kvartfinaler. Det gjorde de mandlige juniorer og de kvindelige seniorer også i henholdsvis Slovenien og Sverige. I Slovenien kæmpede de danske juniordrenge med frederikshavneren Lucas Bjerregaard i truppen en brav kamp, men efter et meget tæt opgør, hvor to af de afgørende singlematcher måtte ud på et ekstra hul for at finde en vinder, må Danmarks forsvarende europamestre se i vejviseren efter en ny EM-titel. Sverige vandt opgøret 5-2. Landstræner Thomas Holm Larsson skal nu sætte sine tropper op til et møde med Tyskland i en kamp om placeringerne fra fem til otte. I svenske Stenungsund møder Danmarks dameseniorer Østrig i fredagens første placeringskamp. Torsdag tabte danskerne til England i kvartfinalen.