EM-triumf kan gøre Danmark til håndboldhersker

Danmark indleder lørdag EM, og ender det med triumf, sidder danskerne på alle tre store titler på samme tid.

Mikkel Hansen er en af de spillere på det danske landshold, der ved EM jagter at blive forsvarende mester i både OL, VM og EM på samme tid. Hansen var både med i 2016, da Danmark vandt OL-guld og sidste år, da landsholdet triumferede ved VM.

Mikkel Hansen er en af de spillere på det danske landshold, der ved EM jagter at blive forsvarende mester i både OL, VM og EM på samme tid. Hansen var både med i 2016, da Danmark vandt OL-guld og sidste år, da landsholdet triumferede ved VM.

KØBENHAVN:Danmarks håndboldherrer kan med en turneringstriumf ved EM sidde på alle tre titler inden for landsholdshåndbolden.

Det er sjældent, at et landshold er så suverænt, at det kan kalde sig regerende mester i OL, VM og EM.

Inden for herrehåndbolden er det kun Frankrig, der har haft alle titler på samme tidspunkt.

Landsholdets største stjerne, Mikkel Hansen, ser gerne Danmark gøre det samme.

- Det tror jeg, at vi alle vil sætte en stor ære i og jage som sindssyge. Hvis man ikke er klar på det, så burde man ikke være med på landsholdet, siger Mikkel Hansen før EM-åbningskampen mod Island lørdag aften i Malmø.

I 1990'er var Sverige en magtfaktor med flere EM- og VM-titler. Det blev dog ikke til olympisk guld til svenskerne i den periode.

Efter årtusindskiftet tog Frankrig over. Franskmændene har de seneste 20 år vundet VM fem gange, EM tre gange og OL to gange. Frankrig skabte et dynasti og var det hold, alle andre jagtede.

Landsholdsstregen René Toft Hansen mener, at Danmark allerede er godt på vej til at overtage dominansen på den internationale håndboldscene.

- Jeg synes helt klart, at vi har bidt os fast i toppen. Vi er jagtet nu, for vi er OL- og VM-mestre.

- Vi har opbygget en vis respekt i håndboldverdenen. Alle vil gerne slå os, men hvis vi kan vise fra start, at det ikke bliver i dag, så tror jeg også, at modstanderne måske giver op lidt nemmere, siger han.

Målmand Niklas Landin, der ligesom Mikkel Hansen og René Toft var med til at vinde både OL- og VM-guld, vurderer, at konkurrencen i toppen er så tilpas tæt, at det er nu, at Danmark skal sætte sig på alle tre titler, hvis det skal ske inden for en overskuelig fremtid.

- Hvis vi er ligeså gode, som da vi vandt VM på hjemmebane sidste år, så kan vi godt tillade os at drømme om at sidde på alle tre titler.

- Det er nok ikke en mulighed, som vi ellers vil få lige foreløbig, siger Landin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.