Udland

Embedsmand: Kristen dødsdømt vil snart blive løsladt

Den 27-årige sudanske kvinde er blevet dømt til døden for at konvertere fra islam til kristendommen.

En kristen kvinde fra Sudan, der er blevet dødsdømt på grund af sin religion, vil snart komme på fri fod. Det siger en talsmand fra Sudans udenrigsministerium.

Meriam Yahia Ibrahim Ishag blev 15. maj dømt til døden ved hængning under den islamiske sharialov.

- Kvinden vil blive frigivet inden for få dage i overensstemmelse med de juridiske procedurer, der træffes af domstolene og justitsministeriet, siger Abdullah al-Azrag, der er kontorchef ved landets udenrigsministerium til AFP.

Han gav beskeden over telefonen fra London til flere internationale medier.

Men ifølge Reuters, der har talt med kvindens advokat, er hverken advokaten eller den dødsdømtes mand bekendt med den mulige løsladelse.

Den 27-årige kristne kvinde fødte tirsdag en pige i det kvindefængsel, hun opholder sig i.

Hendes mand Daniel Wani er amerikansk statsborger, og han besøgte kvinden og barnet torsdag, efter at han tidligere på ugen var blevet nægtet adgang.

Han har fortalt AFP, at begge er ved godt helbred. Ishag er født af en muslimsk far, men hun fortalte under retssagen, at hun aldrig selv har været muslim. Retten gav hende tre dage til at konvertere til islam, hvilket hun nægtede.

Hun fik derefter en dødsstraf og 100 piskeslag for utroskab. Det skyldes, at hun er gift med en kristen mand, hvilket betragtes som utroskab.

Hendes sag har udløst stor international forargelse. Lørdag kaldte den britiske premierminister dødsdommen for barbarisk, og David Cameron tilskyndede Sudans regering til at omstøde dommen.

- Religionsfrihed er en ufravigelig, fundamental menneskerettighed, sagde han.

Sudans islamistiske regime indførte i 1983 sharialov, men alvorligere straffe end piskeslag er sjældne.

Ifølge den britiske organisation Kristen Solidaritet er sagen den seneste mod religiøse minoriteter i Sudan. Siden december 2012 har antallet af sager om deportationer, konfiskationer og ødelæggelser af kristelig ejendom været stigende.

Efter dommen demonstrerede omkring 50 mennesker foran retsbygningen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.