Emilie Beckmann sikrer Danmarks tredje EM-svømmemedalje

Emilie Beckmann fik sølv i finalen i 50 meter butterfly, hvor kun svenske Sarah Sjöström var bedre.

Emilie Beckmann blev kun slået af Sarah Sjöström i torsdagens butterflyfinale. Foto: Francois Xavier Marit/Ritzau Scanpix

Emilie Beckmann blev kun slået af Sarah Sjöström i torsdagens butterflyfinale. Foto: Francois Xavier Marit/Ritzau Scanpix

Den danske svømmer Emilie Beckmann var næsthurtigst i torsdagens finale i 50 meter butterfly ved langbane-EM i Glasgow.

Kun den svenske topsvømmer Sarah Sjöström var hurtigere. Hun vandt i tiden 25,16 sekunder. Godt et halvt sekund senere kom Beckmann i mål på andenpladsen og snuppede en sølvmedalje.

- Jeg er så stolt af mig selv. Det er helt vildt. Og jeg vidste bare, jeg kunne. Det er det vigtigste. Jeg gik bare ud med følelsen af, at jeg kunne vinde, siger Beckmann til TV 2 Sport.

21-årige Beckmann sikrede dermed Danmarks tredje medalje ved mesterskabet.

De andre blev skaffet af Pernille Blume, som svømmede sig til sølv i 50 meter fri, og den danske holdkap med Blume, Signe Bro, Julie Kepp Jensen og Mie Ø. Nielsen, som tog bronze.

Torsdag aften er der endnu en dansk medaljemulighed, når medleyholdkappen med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Emilie Beckmann og Pernille Blume svømmer finale.

Med torsdagens triumf følger Emilie Beckmann op på sin store succes ved sidste års kortbane-EM, som blev afholdt i Royal Arena i København.

Ved den lejlighed vandt hun også sølv i 50 meter butterfly, mens det blev til en bronzemedalje i 100 meter butterfly. Hun var desuden med til at vinde to holdkapmedaljer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.