Danmark

Emmelie blev fejret med en varm folkefest i København

Tusindvis af mennesker så Emmelie de Forest vinde på storskærm på Rådhuspladsen i København.

Emmelie blev fejret med en varm folkefest i København

Årets varmeste dag blev til årets gladeste folkefest lørdag aften på Rådhuspladsen i København, da tusindvis af mennesker på storskærm så danske Emmelie de Forest vinde det europæiske melodi grand prix.

Der blev kastet guldkonfetti i vejret, champagnepropper sprang, og dåsebajere blev åbnet, da Danmark blev udråbt som vinder.

Samtidig udbrød et jubelbrøl fra mængden af både unge og gamle, tilfældigt forbipasserende og udklædte grandprix-fans, da spændingen endelig blev udløst.

Fætrene Ronni Nobæk Jensen på 23 fra Præstø og Martin Nobæk Sehested på 25 fra Taastrup har taget turen til København - iført lilla og orange hatte med danske flag i - for at se grand prix.

- Vi har været grandprix-entusiaster siden Brødrene Olsen og Rollo & King. Det er en folkefest. Det er bedre end landskamp, siger Ronni Nobæk Jensen om aftenens forløb med musik og nervepirrende stemmeafgivning.

De to fætre delte folkefesten og en flaske Blå Gajol med Thomas Pedersen, 43-årig vestjyde bosat i København.

- Vi kender ikke hinanden i forvejen - vi stod bare ved siden af hinanden. Vi har drukket et shot for hver gang, Danmark fik 12 point, siger Thomas Pedersen.

Hverken fætrene eller han kan huske, hvor mange af de 40 deltagerlande der gav Danmark det højeste antal point, men deres øjne og stemmer vidner om, at deltagerlandene ikke har været nærige.

- Vi er stolte af at være danske. Det er smukt at leve i Danmark, siger Ronni Nobæk Jensen.

Det var ikke kun dannebrog, der blev flaget med på Rådhuspladsen. Også en del turister eller herboende udlændinge havde fundet vej til folkefesten. Blandt andet kunne britiske, tyske og norske flag ses i mængden.

Også finske Sanna-Maria Rantala og et par af hendes veninder så til på storskærmen i det københavnske, da Emmelie de Forrest vandt Eurovision-finalen.

De heppede på Finlands bidrag, som kontroversielt afsluttes med to kvinder, der kysser. Men Finland klarede sig mindre godt i finalen.

- Vi ved ikke engang, hvad nummer vi endte med at blive, siger Sanna-Maria Rantala.

- Men det er okay, for vi heppede også Danmark og Norge, og det har været en rigtig god fest, siger hun.

Folkefesten var intens, mens det stod på, men menneskemængden sivede hurtigt væk fra Rådhuspladsen, da Emmelie de Forest havde sunget sin vindersang, og storskærmen blev slukket.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.