Danmark

Emmelie sørgede for dansk Eurovision-sejr

Den 20-årige sangerinde charmede Europa og vandt den tredje danske sejr i Eurovisions historie.

Emmelie sørgede for dansk Eurovision-sejr

For første gang siden år 2000 lykkedes det Danmark med sangerinden Emmelie de Forest i spidsen at vinde det internationale melodi grand prix.

Da pointene blev uddelt i Malmø Arena, hvor årets konkurrence fandt sted, var det nemlig Emmelie de Forest, der høstede flest. Her var blandt andet point fra lande som Serbien, Aserbajdsjan, Moldova og Ukraine, der ellers ikke er kendt for at sætte deres stemmer på Danmark.

Der var maksimumpoint fra blandt andet Island, Frankrig, Irland og Slovenien.

Det er kun tredje gang i Eurovisions historie, at det er lykkedes Danmark at vinde. Første gang var i London i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingemann vandt med nummeret "Dansevise".

Anden gang var i år 2000, hvor Brødrene Olsen tog sejren hjem i Stockholm med "Fly On The Wings Love". Og nu har Emmelie de Forest altså sluttet sig til det eksklusive selskab.

Showet begyndte med smuk en indgangsmarch, hvor de 26 lande i finalen, blev præsenteret til tonerne af sangen "We Write the Story". Den er skrevet af de to ABBA-medlemmer Björn Ulvaeus og Benny Anderson i samarbejde med DJ'en Avicii til lejligheden.

Traditionelt trækker de deltagende lande deres finaleplads ved en lodtrækning i forbindelse med semifinalerne, men i år har landene kun trukket lod om, hvorvidt de skulle optræde i første eller anden halvdel af showet, mens svenskerne har bestemt den egentlige rækkefølge af sangene.

Emmelie de Forest trak i tirsdags ved sin semifinale en plads i anden halvdel, og fik altså tildelt plads nummer 18 mellem Ungarn og Island.

En plads, der skulle vise sig at være helt perfekt for danskeren.

Sangerinden gav en fejlfri optræden på scenen i Malmø. Med bare tæer, en kjole i økologisk bomuld og perfekt øjenkontakt til publikum hjemme i stuerne gennem kameraerne, charmede sangerinden Europa.

- Tak for de bedste tre minutter i mit liv, tweetede hun straks efter sin optræden.

Emmelie de Forest var på forhånd spået sejren af bookmakere, og inden konkurrencen gik i gang lørdag aften, var hendes odds så langt nede som 1,57 hos bookmakerne.

Men sangerinden var inden aftenens finale langt fra sikker på sejren.

- Bookmakere har også taget fejl. Men jeg håber, vi vinder, har hun tidligere fortalt.

Denne gang havde bookmakerne altså ret, og det betyder, at det næste år er Danmarks tur til at afholde det internationale melodi grand prix.

Emmelie de Forest's sang "Only Teardrops" er skrevet af Lise Cabble, Julia Fabrin og Thomas Stengaard.

Lise Cabble har haft sit aftryk på hele 12 danske melodi grand prix-sange, og det er tredje gang, at et nummer, hun har stået bag, er gået videre til den internationale konkurrence. Dette er dog første gang, hun har haft en europæisk vindersang.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.