Lokalpolitik

En af byens perler

Sven Ejsing, Nørregade 8, er glad for lokalplan med restriktioner

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sven Ejsing er glad for, at kommunen omsider laver restriktioner for de bevaringsværdige bygninger i byen.

THISTED:Huset har ligget i Nørregade, på hjørnet til Markstræde, siden 1907.

I begyndelsen af 1980’erne postede Thisted Kommune penge i en gennemgående restaurering i af huset - som led i den omfattende byfornyelse af Nørregade-kvarteret.
30 år senere har kommunen omsider lavet en plan, der sikrer, at huset ikke bliver ødelagt igen, skriver Thisted Dagblad søndag.
Det glæder Sven Ejsing, der sammen med hustruen Ellen bor i den ene af de to ejerlejligheder, som huset i Nørregade 8 er delt op i. Det har de gjort siden 1999.
I den bevarende lokalplan, som er på vej til at blive vedtaget for bymidten i Thisted, er Nørregade 8 udpeget som en af 90 ejendomme med den højeste bevaringsværdi.
Det betyder, at man for eksempel ikke uden videre må skifte husets dannebrogsvinduer ud med vinduer af en anden type.
- Jeg godt tilfreds med, at der er nogle restriktioner, så naboen ikke pludselig finder på at pille sprosserne ud af vinduerne. Andre steder i byen er der jo eksempler på dobbelthuse, hvor de to halvdele er helt forskellige. Jeg undrer mig over, at restriktionerne ikke blev indført samtidig med byfornyelsen, siger Sven Ejsing.

Borgermøde

Han var en af omkring 60 borgere fra blandt andet lokalplanområdet, der forleden var til borgermøde om den bevarende lokalplan, som lige nu er i høring. Mødet fandt sted på Det Gamle Rådhus - en fredet bygning og dermed som den eneste ejendom i lokalplanområdet, som er endnu mere bevaringsværdig end de 90 i kategorien ”bevaringsværdi 1-3”.

”Byens perler”, som husene i denne kategori beskrives i lokalplanforslaget.
Men lokalplanen betyder ikke, at der følger kommunale penge med til vedligeholdelse af husene. Det måtte kommunens repræsentanter fortælle deltagerne i borgermødet.
Derimod kan det måske forøge ejendommens værdi, hvis den er blevet erklæret særlig bevaringsværdig.
- Det kan godt være, den bliver mere værd. Det ved jeg ikke. Det kunne også være, at den bliver sværere at sælge. Men vi tænker ikke på at flytte, siger Sven Ejsing.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.