En anholdt i forbindelse med Paludan-besøg i Oslo

Norsk politi oplyser, at en person er anholdt ved Selvstændighedspartiets valgbod.

Ifølge Rasmus Paludan har det norske Selvstændighedspartiet og Stram Kurs meget tilfælles, hvorfor nordmændene havde inviteret partilederen til Oslo.

Ifølge Rasmus Paludan har det norske Selvstændighedspartiet og Stram Kurs meget tilfælles, hvorfor nordmændene havde inviteret partilederen til Oslo.

OSLO:En person er anholdt i Oslo, efter der opstod uro ved en valgbod, hvor lederen af det danske parti Stram Kurs, Rasmus Paludan, var til stede.

Det skriver nyhedsbureauet NTB.

- En person er anholdt, da han blev opfattet som truende, siger Tor Guldbrandsen, operationsleder ved Oslo Politi.

Der skulle ifølge nyhedsbureauet være omkring 200 demonstranter til stede omkring valgboden på gaden Karl Johans Gate i det centrale Oslo.

En af demonstranterne kastede ifølge partilederne kaffe ud over ham.

- Jeg blev overfaldet ved, at nogen kastede skoldhed kaffe ud over mig. Oslos politi er altså en grad mindre frihedselskende end det danske for nu at sige det pænt.

- De er mere opmærksomme på, at jeg som lovlig politisk leder ikke må gå udenfor en meget lille bod, de har lavet, end så meget andet. Og de har åbenbart ikke været opmærksomme nok på at beskytte mig, siden det lykkedes en at kaste kaffe ud over mig, siger Rasmus Paludan.

Hvorvidt det var personen, der kastede kaffe ud over ham, som blev anholdt, ved Rasmus Paludan ikke. Han agter dog at anmelde episoden til norsk politi, fortæller han.

Han kom ikke til skade ved hændelsen.

- Jeg havde heldigvis godt med tøj på, for der havde allerede være skriverier på nettet om, at de ville kaste milkshake ud over mig, siger Rasmus Paludan.

Stifteren af partiet Stram Kurs' besøg i den norske hovedstad er ikke gået ubemærket hen.

Selvstændighedspartiet havde lejet lokaler i det norske Litteraturhuset til besøget, men da udlejeren blev bekendt med, at Rasmus Paludan deltog i arrangementet, blev reservationen annulleret.

- Sådan demagogi er samfundsødelæggende og Litteraturhuset ønsker ikke at bidrage til at sprede den yderligere. For at være helt tydelig: Paludan er ikke velkommen til at tale i Litteraturhuset, og vi tillader ikke at leje lokaler til et sådant arrangement, skrev Litteraturhuset på sin hjemmeside.

Selvstændighedspartiet oplyser dog fredag ifølge NTB, at partiet til sidst fik lov til at holde arrangementet i Litteraturhuset, omend de ikke gjorde brug af det.

Det er dog ikke bekræftet af Litteraturhuset.

Ifølge Rasmus Paludan var det norske parti interesseret i at høre mere om Stram Kurs og Paludans arbejde.

- Selvstændighedspartiet har mange lighedspunkter med Stram Kurs. Derfor inviterede de mig til at stå ved deres bod og holde nogle interne møder.

- Og så skulle vi i øvrigt have holdt en pressekonference i Litteraturhuset. Men da Litteraturhuset ikke kunne lide ytringsfriheden for mig, så holdt vi den i deres bod i Karl Johans Gate i stedet, siger partilederen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.