En buket adventsmusik

Der er forskellige adventsarrangementer i kirkerne i Elling, Strandby og Jerup, fortæller kirkernes organist Asbjørn Høgholm

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lotta Rossövik er med i Elling Kirke den 15. december.

Traditionen tro vil hver af de tre kirker i Elling, Strandby og Jerup danne rammer om et musikarrangement i adventstiden. I år kan man opleve tre meget forskellige adventsarrangementer på en uges tid.

Jerup Kirke

Jerup Kirke slår søndag den 8. december kl. 15 dørene op for en adventskoncert, hvor Frederikshavn Bykor vil byde på en buket af de sange som kalder advents- og julestemningen frem.

Frederikshavn Bykor tæller omkring 30 medlemmer og dirigeres af Jens Olav Heckmann, som sidste år overtog den musikalske ledelse af koret. Heckmann er uddannet sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium med videregående studier i Tyskland. Udover at lytte til det velsyngende kor, skal vi naturligvis også synge selv, idet der bliver tre fællessalmer.

Strandby Kirke

I Strandby Kirke kan man tirsdag den 10. december kl. 19.30 opleve De Ni Læsninger. Denne type musikgudstjeneste er en vekselvirkning mellem læsninger, fællessalmer og musikindslag. Traditionen hidrører fra den engelske kirke, men er i løbet af 1900-tallet blevet almindelig også i den danske Folkekirke.

Ved denne forberedelsesgudstjeneste, som peger frem mod julehøjtiden, medvirker både det rytmiske kor fra Strandby og Elling-Strandby-Jerup Sognekor samt kirkernes to præster, Kirsten Hansen og Ole Kamp. Desuden skal vi synge nogle af adventstidens salmer.

Elling Kirke

Endelig kan man i Elling opleve en spændende og lidt utraditionel adventskoncert søndag den 15. december kl. 15. Her kan man møde Lotta og Maria Rossövik. De kommer fra den svenske skærgårdsø Rossö, der ligger i Orust Kommune, ikke så langt nord for Göteborg.

Maria er en enestående fortæller og kan med sin stemme og ganske få rekvisitter tryllebinde publikum. Hun laver selv sine dukker, som også indgår i fortællingen. Maria dyrker den levende, mundtlige fortælling, og vi vil blandt andet høre hende fortolke Selma Lagerlöf og H.C. Andersen. Lotta er ligeledes en fremragende visesanger og guitarist, som med sin flotte, klare stemme kan fylde kirken med velklang.

Sammen formår de at skabe en stemning, så man ikke tænker over sprogbarrieren. Så denne lidt utraditionelle adventskoncert kan varmt anbefales. Ind imellem skal vi naturligvis synge tre af vore kendte adventssalmer. ”Ønska dig en stilla natt”, har de kaldt koncerten.

- Man kan roligt glæde sig til disse tre adventsarrangementer, hvor vi kommer lidt rundt på den musikalske palet. Enhver er velkommen i vore tre kirker, og der er naturligvis gratis adgang., fortæller organist ved de tre kirker, Asbjørn Høgholm.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.