- En cadeau til det lokale kulturliv

Når Den Kongelige Ballet 7. juni klokken 19.30 åbner Sommerballet 2010 i Rebild Bakker skyldes det ikke alene en hel fantastisk og unik natur, mener kulturkonsulent i Rebild, Arne Arildsen.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kulturkonsulent, Arne Arildsen glæder sig over, at det er lykkedes at trække Den Kongelige Ballet i Rebild Bakker. Arkivfoto: Lars Pauli

- Det, at vi kan få sådan en begivehend til Rebild skyldes i høj grad også, at vi har nogle lokale arrangører, som ved, hvordan man gør den slags, og blandt andet med Opera i Rebild har bevist, at de kan håndterer store begivenheder, siger kulturkonsulent i Rebild Kommune, Arne Arildsen. For tredje år i træk rejser Den Kongelige Ballet rundt i sommerlandet for at vise prøver på alt det, som ellers kun kan opleves på Det kongelige Teater i hovedstaden. De to seneste år har balletkompagniets besøg blandt andre i Sct. Knuds Kilde i Hjørring, været enorme tilskuer magneter, og Arne Arildsen håber og tror, at det også bliver tilfældet i Rebild Bakker. - Vi ser frem til en lun sommeraften, hvorbakkerne igen danner rammerne om kultur på allerhøjeste niveau. Det bliver ballet i verdensklasse, siger Arne Arildsen. Som hånd i handske Allerede for halvandet år siden blev der sendt en føler afsted til Den Kongelige Ballet. - Vi mener, at vi med Rebild Bakker har nogle helt unikke omgivelser, som vil være et velegnet sted for kongelig sommerballet, fortæller Arne Arildsen, som heller ikke lægger skjul på, at en begivenhed af den kaliber, der venter 7. juni passer som hånd i handske ind i ønsket om at brande Rebild, som et sted, der tilbyder spændende og anderledes kulturoplevelser på et højt niveau. - Da Den Kongelige Ballet gik igang med forberedelserne til dette år sommerturne fik vi en henvendelse fra Den Kongelige Ballet, som gerne ville mødes med os, og så har vi været samlet et par gange i løbet af vinteren, fortæller Arne Arildsen. Gratis balletoplevelse Besøget fra Den Kongelige Ballet er en pakkeløsning, som balletkompagniet i samarbejde med Danske Bank rejser rundt i landet med. De medbringer selv scene og alt udstyret. Rebild Kommune betaler 65.000 kroner for at lægge jord til, samt afholder de helt lokale udgifter i forbindelse med arrangementet som eksempelvis toiletfaciliteter og skiltning. Men det er ganske gratis at komme og opleve det, der sker på scenen. - Alle som har lyst er mere end velkomne til at komme med madkurv og rødvin eller hvad man nu har lyst til. Det er bare at finde sig en god plads og nyde forestillingen, oplyser Arne Arildsen.