Frederikshavn

En dag i Anden Verdenskrig

Fylleledskoven dannede perfekt ramme for Militærhistorisk Dag, som afløser Stützpunkt Nord, som var på Bangsbo Fort

16
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Militær historisk dag i Kunstskoven i FrederiskhavnFoto: Bente Poder

FREDERIKSHAVN:Der var ikke overladt noget til tilfældighederne, da gæsterne lørdag kom til Fylleledet Skov, også kendt som Kunstskoven, på Brønderslevvej i Frederikshavn.

Denne dag var helliget militærhistorien og især Anden Verdenskrig.

Første gang, Anden Verdenskrig blev levendegjort i Frederikshavn, var i 2011 på Bangsbo Fort.

- Vi mærkede et frafald blandt de frivillige, så vi måtte tænke nyt. Derfor er vi rykket herud, og vi har udvidet, så vi også fortæller militærhistorien op til i dag, fortæller Anette Jørgensen, som har været med i styregruppen siden begyndelsen.

Og hun er begejstret for opbakningen på det nye sted.

- Vi er blevet godt modtaget og har mødt en utrolig velvilje, siger hun.

Ud over at arrangementet er flyttet og har fået nyt navn, har man også bestemt, at det fremover kun skal være hvert andet år.

Fylleledet Skov er en privatejet skov på 43 tønder land, og den er meget velegnet til formålet, blandt andet fordi der i forvejen ligger en del bygninger fra krigens tid der.

- Der er 27 bygninger i skoven, som bruges til blandt andet udstillinger og atelierer. Af dem er nok 12 bunkers, og alle dem med fladt tag er fra Anden Verdenskrig, fortæller Jens Erik Huulgaard, som foretrækker betegnelsen prioritetsbestyrer frem for skovejer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.