En dag med floorball

120 skoleelever spiller floorball en hel dag

Der bliver mulighed for at prøve at spille floorball. Arkivfoto

Der bliver mulighed for at prøve at spille floorball. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Tirsdag 10. november kaster 120 elever sig over floorball i Brønderslev. De kommer alle fra 0. til 3. klasse, og deltager i skolernes floorballdag, hvor den lokale floorball forening, Brønderslev Floorball Club, står for den praktiske del af arrangementet.

Skolerne er blandt de mange skoler er som får muligheden for at stifte bekendtskab med hockey på fast grund ved at deltage i Floorballdagen, som er et landsdækkende arrangement for alle skoler i Danmark.

Floorball er at sammenligne med ishockey, hvor isen er byttet ud med gulvet i gymnastiksalen eller en udendørsbane f.eks. i skolegården. Og den sorte puk ishockeyspillerne bruger, er skiftet ud med en lille plastikbold.

Det er nemt at komme i gang, når først man har stavene og et par mål.

Tempoet er højt og giver sved på panden. Men samtidig er det også så nemt, at alle kan være med.

Bag floorballdagen på skolerne står Dansk Floorball Union og Danmarks største sundhedsprojekt for børn Aktiv rundt i Danmark.

- Floorball bliver spillet rigtig mange steder og er i rivende udvikling. Den udvikling vil vi gerne understøtte og udbrede ved at være aktiv partner i samarbejdet om Floorballdagen, siger Thorbjørn Ovedal, formand, Dansk Floorball Union.

- Vi er med i Floorballdagen, fordi spillet på flere punkter falder godt i tråd med Aktiv rundt i Danmarks overordnede mål om, at det skal være sjovt at være sund. Og netop det forhold, at spillet er relativt let at gå til og vinder større og større indpas, både i idrætsforeninger og på skoler, gør, at vi kan se potentiale i det, siger Anders Flaskager, projektleder i Aktiv rundt i Danmark.

Ved at etablere en årlig floorballdag forventer de to samarbejdsparter, at de understøtter den positive udvikling spillet er inde i, ved at gøre en aktiv indsats for at udbrede kendskabet til spillet, som i udbredelse næsten er på linje med fodbold i nogle lande.

Dansk Floorball Union står til rådighed med råd og dåd, hvis nogen ønsker at komme i gang med spillet. Enten i en eksisterende forening, men hjælper også gerne med at etablere en forening, hvis det er nødvendigt for at komme i gang.

Aktiv rundt i Danmark, økonomisk støttet af Nordea-fonden, er med 250.000 aktive skoleelever Danmarks største sundhedsprojekt for børn og unge. Hovedaktiviteten er de netop afholdte Sundhedsuger, mens floorballdagen og naturløb er aktiviteter, som passer ind i projektets motto og som samtidig er med til at give deltagerne mulighed for en sund livsstil.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.