Udland

En dræbt i nye Muhammed-protester

Protesterne mod den kontroversielle Muhammed-film fortsætter i en række lande. En er dræbt i Pakistan.

En dræbt i nye Muhammed-protester

For første gang blev demonstrationerne voldelige i både Afghanistan og Indonesien, da hundredvis af mennesker gik på gaderne i de to lande for at protestere mod den omstridte amerikanske film, der har ophidset muslimer flere steder.

I Pakistan blev en demonstrant dræbt af skud og to andre kvæstet under voldsomme optøjer i byen Warai i det nordvestlige Pakistan, hvor omkring 800 mennesker protesterede.

Også andre steder i Pakistan var der mandag nye protester.

I havnebyen Karachi måtte politiet affyre varselsskud op i luften for at sprede de vrede demonstranter, og i Peshawar krævede omkring 3000 demonstranter et forbud mod den omstridte film "Innocence of Muslims".

I nabolandet Afghanistans hovedstad, Kabul, var over tusinde mennesker på gaden, hvor de satte ild til biler og containere.

Omkring 40-50 betjente kom "meget let til skade" ved de efterfølgende sammenstød mellem politi og demonstranter, der var bevæbnet med sten og stokke, oplyser Kabuls politichef.

Demonstranter i den indonesiske hovedstad, Jakarta, kastede benzinbomber mod politiet uden for den amerikanske ambassade, mens de råbte slagord mod USA.

Øjenvidner siger, at politiet sparkede og slog på demonstranterne og slæbte af sted med nogle af dem.

En indonesisk betjent blev kørt væk i ambulance med ansigtet smurt ind i blod.

Også i Yemen og så langt væk som Filippinerne var der mandag demonstrationer mod den kontroversielle film, der fremstiller profeten Muhammed som dum, doven og krigerisk.

I kølvandet på de globale uroligheder har USA og flere andre vestlige lande skærpet sikkerheden ved ambassaderne.

USA har besluttet, at det tirsdag vil lukke sin ambassade i den thailandske hovedstad, Bangkok, på grund af varslede demonstrationer.

I de seneste seks dage har der været demonstrationer i mindst 20 lande. Urolighederne har kostet mindst 17 mennesker livet og såret adskillige andre.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.