Aalborg

En dukkert for Havnebadet

Aalborg Havnebad har ikke haft det antal besøgende, som man kunne håbe på

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Aalborg Havnebad åbnede 10. juni, og indtil i dag er 11.400 gået gennem indgangsporten. Foto: Bent Bach

AALBORG:Havnebadet i Aalborg åbnede den grå metalport 10. juni, og endelig kunne det badetrængende publikum betræde de brune planker og hoppe en tur i fjorden. Det har vejret imidlertid sat en stopper for, og det er svært at mindes en dag siden sæsonåbningen, der har indbudt til bare maver, solcreme og en nedkølende dukkert. Det har derfor indtil nu været en stille sommer i havnebassinet.

- Der har ikke været så mange i vandet. Den almindelige badegæst er kun i vandet, når solen er fremme. Heldigvis har Havnebadet den fordel, at det ligger centralt. Så kommer folk alligevel herinde. Ikke for at bade, men for at se udsigten fra vores tårn eller bare se stedet, siger Kaj Bjerregaard, daglig leder af Aalborg Havnebad.

Siden åbningen i juni har 11.400 passeret den automatiske tæller i porten til havnebadet, oplyser Kaj Bjerregaard.

- Men det er et fåtal, der har været i vandet, tilføjer han.

Livreddere beskæftiget

Også livredderne på stedet har kunnet konstatere, at det danske sommervejr indtil nu har været et kedeligt bekendtskab.

- Der har selvfølgelig været nogle stykker i vandet, men folk kommer mest og kigger. I dag er første gang, at folk kommer her og tager sol og tilbringer dagen, og det er næsten første gang, at der er mere end én i vandet ad gangen, siger livredder Pernille Moth med et smil.

Hun kunne samtidig glæde sig over, at vejret onsdag endelig trak gæster i Havnebadet.

På trods af stilheden i havnebadet har der alligevel været enten fire eller fem livreddere på vagt hver eneste dag. Og det er ikke, fordi at de har siddet stille de sidste fem uger. Limfjorden har sørget for fast arbejde til livredderne.

- Der har været en masse rengøring. Ålegræs og vandmænd skal fjernes fra bassinet, og alger skal skrubbes af kanterne. Der er altid nok at lave i forhold til vedligeholdelse, siger Kaj Bjerregaard.

Håber på flere badegæster

Havnebadet åbnede på vel nok Aalborgs bedste placering i 2011, og besøgstallet har de seneste år ligget mellem 30.000 og 35.000. Det vides dog ikke, hvor mange af de besøgende der rent faktisk har været i vandet, og hvor mange der blot har besøgt havnebadets udsigtstårn.

Og selvom besøgstallet i år kun har rundet de 11.000, vil Kaj Bjerregaard endnu ikke kalde sæsonen for en fiasko rent besøgsmæssigt.

- Vi skal vente og se, når vejret er så svingende. Får vi lige pludselig 14 dage - tre uger med godt vejr, så kan vi godt nå de gamle tal og måske endnu bedre tal. Jeg er faktisk lidt overrasket over, at så mange har været her i år, selvom vejret har været dårligt, siger Kaj Bjerregaard.

Aalborg Havnebad har åbent til 31. august.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.