En epoke er slut: Produktionen af videoafspillere lukker

Vhs-båndet er truet på sin eksistens, efter at Funai lukker den sidste produktion.

JAPAN-TECHNOLOGY-VIDEO-VCR-OFFBEAT Foto: Scanpix/Kazuhiro Nogi

JAPAN-TECHNOLOGY-VIDEO-VCR-OFFBEAT Foto: Scanpix/Kazuhiro Nogi

Vhs-båndet synger måske på sidste vers. Produktionen af videomaskiner til at afspille videobåndene stopper nemlig ifølge Funai Electrics, der hævder at være de sidste, som producerer maskiner. Det skriver AFP.

Årsagen til, at produktionen af videomaskinerne stopper, er ifølge elektronikproducenten, at salget er tæt på ophørt. Desuden er det i stigende grad et problem at finde komponenter til at lave maskinerne.

- En af vores leverandører fortalte os, at de havde problemer med at blive ved at lave delene, når salget var så lavt. Så de stoppede. Det førte til vores beslutning. Vi kan ikke lave vcr-maskiner uden dele, siger en talsmand for Funai.

Den sidste af Funais fabrikker, der laver videomaskiner, stopper produktionen med udgangen af juli.

I vcr-maskinernes velmagtsdage blev der solgt 15 millioner af dem om året. I 2015 blev der solgt 750.000.

Vcr-maskinen, der udover at afspille også kan optage på vhs-bånd, var oprindeligt på størrelse med en kuffert og blev populær i 70'erne og 80'erne. Maskinens frembrud skabte en hel ny industri: Salg og udlejning af videoer.

Siden er teknologien blevet overhalet af blandt andet dvd'er.

Elektronikgiganten Panasonic trak sig for flere år siden, hvilket efterlod Funai som den sidste vcr-producent ifølge talsmanden for selskabet.

Efter nyheden om ophøret af produktionen er Funai blevet kimet ned. Desperate japanere vil vide, hvordan de kan overføre deres film eller optagelser, der ligger på vhs-bånd, til et format, som stadig kan afspilles.

Også vhs-båndets konkurrent, betamax-båndene, er næsten uddøde. Sidste år oplyste Sony, at de ikke længere ville sælge betamax-videobånd.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.