En farlig arbejdsplads

Mange straksforbud til aalborgensisk byggeplads

Forholdene på byggepladsen Skovparken (billedet) har været stærkt kritisable, ifølge Arbejdstilsynet. Men de er bragt i orden for længe siden, understreger direktør Jesper Skovsgaard.Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Forholdene på byggepladsen Skovparken (billedet) har været stærkt kritisable, ifølge Arbejdstilsynet. Men de er bragt i orden for længe siden, understreger direktør Jesper Skovsgaard.Foto: Lars Pauli Lars Pauli

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:”Grove overtrædelser...”, ”Virksomhedens ansatte udførte farligt arbejde ...”, ”en betydelig og overhængende fare for de ansattes sikkerhed....”. Den slags observationer fik i juli måned Arbejdstilsynet til at udstede en række strakspåbud til de implicerede firmaer på byggepladsen Skovparken, Hadsundvej 188-194, Aalborg. Her er ejendomsudviklingsselskabet 2E Group ved at opføre 55 lejligheder og 43 kædehuse. Arbejdstilsynet har blandt andet konstateret, at ansatte arbejdede på et tre meter højt stillads uden rækværk. Andre arbejdede i seks meters højde uden faldsikring.

2E Group har som bygherre ifølge loven det overordnede ansvar for sikkerhed og sundhed. Men i praksis er opgaven med at have ansvaret for samtlige under- og fagentreprenørers håndtering af arbejdsmiljøet svær at løfte, synes direktøren for 2E Group, Jesper Skovsgaard.
- 100 mand - du kan da ikke overvåge 100 mand, det er ikke noget, vi kan sidde og styre. Det er da logisk.
Jesper Skovsgaard mener i øvrigt ikke, at der er noget særligt at skrive om netop hans byggeplads.
- Du kan finde noget alle steder - jeg kan sende dig en liste så lang. De (Arbejdstilsynet, red.) kører jo rundt hver dag 6-8 mand i landsdelen og skriver strakspåbud ud.
Omvendt siger tilsynschef for AT Midt- og Nordjylland Gitte Møller Jensen, at forholdene på byggepladsen Skovparken er værre, end hvad Arbejdstilsynet normalt kommer ud til.
- Vi kan godt komme ud for steder, der er meget værre. Men generelt vurderet er der rimeligt meget at komme efter. Der er mange overtrædelser, og de ligger i den alvorlige ende.
I Region Nordjylland besøgte Arbejdstilsynet sidste år i alt 240 virksomheder. Det gav anledning til 27 forbud, 175 strakspåbud, 11 påbud, 52 vejledninger og 2 afgørelser om psykisk arbejdsmiljø.
Arbejdstilsynet Midt- og Nordjylland dækker fra Skagen til nord for Horsens og har 160 ansatte.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.