Lokalpolitik

En flytteregning på 25 millioner kroner

Regningen for den nye forvaltningsstruktur lander nu på byrådets bord

Kommunen vil bl.a. sælge Østerbro 78. Foto: Niels Meredin

Kommunen vil bl.a. sælge Østerbro 78. Foto: Niels Meredin

AALBORG:Aalborg Byråd vedtog allerede i sommer en ny forvaltningsstruktur, der betyder, at en lang række opgaver og ikke mindst ansatte skal holde flyttedag.

Men først nu får byrådet præsenteret en anslået regning for, hvad beslutningen koster at føre ud livet. Ifølge borgmesterens forvaltning skal der afsættes 25 mio. kr. af til ombygnings-, flytnings- og renoveringsomkostninger. Udover flytteregningen lægger borgmesterens forvaltning op til salg af flere bygninger og besparelser på fremmede lejemål. Beslutningen om at se på bygningssalg og fremmed husleje blev dog truffet allerede i 2011.

Borgmesteren Henning G. Jensen (S) hæfter sig ved, at man sparer mange penge på de fremmede lejemål.

- Vi sparer 18 mio. kr. om året og fra 2016 er vi oppe på 20 mio. kr. Det er så rigtigt, at vi skal bruge 25 mio. kr. på at lave flytninger. men det er jo ikke nogen dårlig forretning, hvis man kan spare 20 mio. kr. om året ved at bruge 25 mio. kr. i flytteomkostninger, siger Henning G. Jensen.

At man ligefrem skulle spare penge ved den nye forvaltningsstruktur, når der er en flytteregning på 25 mio. kr., holder ikke, mener Venstre, der har stemt imod den nye struktur-

-. Det er ren hokuspokus med de regnestykker, som man har stillet op for at få det til at se pænt ud, siger ældre- og handicaprådmand Tina French Nielsen (V), der peger på, at byrådet allerede i 2011 besluttede at spare på fremmede lejemål.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.