En fødselsdagsgave til fem millioner kr.

Produktionshøjskole fejrede 38 års-dag med indvielse af spritny undervisningsfløj

Kim Juhl Andersen
Sådan ser den ud, Hobro Produktionshøjskoles fødselsdagsgave til sig selv i anledning af 38 års-dagen: Forstander Kim Pedersen foran den nye skolebygning til den nette pris af cirka 5 mio. kroner. Foto: Jesper Poulsen
Hobro 1. september 2016 18:45

HOBRO: Hvis ikke andre vil give én en fødselsdagsgave, så kan man da altid selv gøre dét.

Og det gjorde de så i øvrigt på Hobro Produktionshøjskole, da skolen torsdag fejrede 38 års fødselsdag med indvielsen af en ny, 426 kvadratmeter stor undervisningsbygning med undervisningslokaler, værksteder og mandskabsfaciliteter.

Nybyggeriet erstatter et tidligere spejderhus, som efterhånden var lettere faldefærdigt og ikke længere tjenligt til undervisningsbrug.

De cirka 5 mio. kroner, som nybyggeriet har kostet, har Hobro Produktionsskole selv sparet sammen over en længere periode, og det gjorde naturligvis ikke glæden mindre, da den nye undervisningsbygning i går blev officielt indviet med snoreklip af viceborgmester Leif Skaarup (S), Mariagerfjord Kommune.

Inden snoreklippet havde forstander Kim Pedersen budt velkommen til den kombinerede fødselsdags- og indvielses-seance.

Bagefter gav bestyrelsesformand Alex Pedersen et historisk rids af Hobro Produktionshøjskoles udvikling gennem de 38 år, og sekretariatsleder Axel Hoppe, Produktionsskoleforeningen, bidrog med et mere overordnet oplæg om produktionsskolernes rolle i uddannelsesbilledet frem mod år 2020.

I det daglige bliver det primært produktionshøjskolens såkaldte "Hobro-linje", der kommer til at nyde godt af de nye undervisningsfaciliteter på Døstrupvej, men også skolens øvrige elever og ansatte vil i en vis udstrækning få deres daglige gang i den nye skolefløj.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...