En folkefest med indhold

125 unge til folkefest på Åsen

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STERUP:Interessen for at deltage i Åsen Folkefest er stadigt stigende. Det konstaterer Lars Olsen og Birthe Rosenfeldt fra Åsen Teater.

125 unge har i fire dage deltaget i en stribe aktiviteter på Åsen Teater, hvor der har været både workshops og optræden på bakken.

Det var fjerde gang, Åsen Folkefest blev afviklet, og arrangementet betegnes som en succes, da arrangementet sluttede søndag, hvor de unge forlod stedet mange oplevelser rigere, men sagde ”på gensyn” næste gang.

En gruppe på 20 har planlagt Åsen Folkefest, og arbejdet har stået på i et halvt år, hvor der er holdt seks-syv møder.

Af workshops var der mange

En gruppe skulle blandt andet fremstille natmandens blomster. Et træ var delvist fældet, for at give mulighed for de kreative unge at omdanne det til en kæmpeblomst.

- Blomsterne er lavet af dunke med sprinklervæske, der er skåret i stykker, og frøstanderne er låg fra pilleglas med mere, fortæller én af deltagerne, Jørgen Petersen. Et bilbatteri sørger for strøm til blomsten og en censor sørger for, at den kun tænder, når det er mørkt.

- Natmanden var engang det laveste i samfundet. Han samlede skrald om natten, og ingen regnede ham for noget. Vi vil gerne påskønne de svage i samfundet, der mange gange bliver glemt, tilføjer Jørgen Petersen.

Alle deltagere i folkefesten havde køkkentjans´.

Cecilie Venø, der til dagligt er gymnasielærer, er én af de, der har været med i forberedelserne. Hun deltager for fjerde gang.

- Vi besluttede at lave et kulturelt møde mellem København og lokale unge, og det har virkelig slået an. Åsen Folkefest er en mellemting mellem en mini-festival og en fest med indhold.

Når Cecilie Venø er kommet i kontakt med Åsen Teater, skyldes det, at hun har studeret sammen med Birthe Rosenfeldts og Lars Olsens datter, Selma.

- Selma inviterede mig med til den første Åsen Folkefest i 2010, og siden har jeg været med hver gang, tilføjer hun.

Cecilie Venø og de andre i køkkenet var i gang med at stege flæskesteg, lave kaninragout og fremstille en vegetarret af blandt andet peberfrugter med fyld. Der blev skrevet lejlighedssange, syet indertelt og mange blev overrasket over, hvor meget naturens spisekammer rummer. Der blev også lavet en graffitivæg, ligesom der var en workshop med syriske danse.

På scenen var der forskellig underholdning. Blandt andet læste Lea Marie Løppenthin op af egne digte. hun har fået udgivet to digtsamlinger, og den tredje er på vej.

Genbrugsforretningen Tusindfryd i Jerslev skænkede 5.000 kr. til arrangementet.

Mange lokale borgere lagde vejen forbi Åsen Folkefest.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.