En forårsdag i himlen

Vejrguderne smilede til de 325 ryttere i Spar Nord MTB Marathon, der lørdag satte ekstra liv i Skagen midtby

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Lørdag var der ekstra fart og trafik på gågaden i Skagen.

325 mountainbikeryttere blandede sig med de handlende og byens øvrige gæster, og Sct. Laurentii Vej og den øvrige midtby summede af liv og aktivitet under Spar Nords MTB Marathon.

Rytterne kunne vælge 25, 50 eller 75 km, og ruten bød på lidt af hvert: Toppede brosten og asfalt på de små veje i Vesterby og Østerby, grusveje i klitterne og enkelte stier med ren strandsand, der testede rytternes teknik til det yderste.

Fra det meste af landet

Men uanset hvor rytterne befandt sig på den 25 km rundstrækning, foregik det i idylliske Skagen-kulisser som var de skåret ud af guldrammerne på museets malerier, der netop nu er i magasin og venter på åbningen efter den store udvidelse.

Løbet i de smukke rammer havde da også trukket ryttere fra det meste af landet.

- Det er første gang, vi laver Spar Nord MTB Marathon, men det er meningen, at det skal være en årlig tilbagevendende begivenhed, pustede Morten Kock (45), direktør i Spar Nord Frederikshavn-området. Da han trillede i mål på Hans Knudsens Plads. I tiden 1:27:19.

Det rakte til en plads som nr. 35 på 25 km-ruten, og det var godkendt - selv om det gjorde ondt at blive overhalet ude på ruten af nogle af de hardcore MTB'ere, som kørte 75 km og som var startet 45 minutter tidligere.

- Hvorfor vi gør det? Det er en anderledes og uhøjtidelig måde at være sammen på. Med vores kunder og med personalet i banken. Og så gør vi det for at skabe endnu mere liv i byen, siger Morten Kock.

Skagen OK & Motion

Banken havde allieret sig med Skagen OK & Motion, der stod for det praktiske med tidtagning, afmærkning og guidning ude på ruten med mere.

- Vi har omkring 100 mand i sving og har også trukket på nogle af Skagens spejdergrupper for at få nok hjælpere, siger Jan Nielsen fra motionsklubben. Som også mærker den stigende interesse for MTB.

Klubben har omkring 150 medlemmer, og de er fordelt fifty-fifty på motionsløbere og MTB-ryttere.

- Tidligere var klubben en ren løbe- og orienteringsklub, men løb efter kort og kompas er ikke så populært som tidligere. MTB er det nye sort, siger Jan Nielsen.

Se resultaterne fra løbet her.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.