En forynget menighed

Støjniveauet var en del højere en normalt, og de køretøjer, der var parkeret foran- og inde i kirken var heller ikke helt traditionelle, da Hobro Kirke torsdag formiddag åbnede dørene til fællessang.

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Henrik Bo Der er sang dag for de yngste i Hobro Kirke

Klik her for at se billedhjul fra De Små Synger Kirkegængerne var nemlig børnehavebørn og dagplejerbørn - med deres barne- og klapvogne- fra Hobro. De var inviteret i kirke som et led i det landsdækkende arrangement " De små synger", som Danmarks Radio står bag. Idéen er, at få de små til at synge, og det havde Hobro Kirke så valgt at kombinere med en introduktion til kirken og dens ritualer. Det var musikpædagog Lotte Føns, der tog sig af det meste af formidlingen i samarbejde med sognepræst Lilli Bøgh Svinth, som blandt andet bad Fadervor med børnene og fortalte lidt om præstedragten. - Og vi tror på, at alle fik noget med hjem, selvom det var meget forskellige aldersklasser, lød det efterfølgende fra organist Birthe Langdahl, som akkompagnerede de to førstnævnte. Og hun kunne i hvert fald konstatere, at orglets brusen virkede magisk på de små. I hvert fald faldt støjniveauet mærkbart, hver gang tangenterne blev slået an, mens det kneb mere med roen, når musikken tav. - Men under alle omstændigheder synes vi, at det var en succes, og det var rigtigt sjovt at fylde kirken med børn og opleve deres reaktioner, sagde Birthe Langdahl.