Nordjylland

En ganske unormal sommer for bilisterne

Episoder med løsnede hjulbolte nærmest eksploderede i juni

NORDJYLLAND:Den bratte stigning i antallet af hændelser med løse hjulbolte, kunne tyde på, at nogle personer har fundet en uheldig inspiration via medierne.

Det siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Niels Kronborg, der fortæller, at der siden 1. juni har været 51 tilfælde af løsnede eller løse hjulbolte.

Læs mere på NORDJYSKE Plus

- Det er tydeligt for os, at efter det blev eksponeret i pressen omkring 1. juni, så begyndte anmeldelserne at vælte ind, fortæller han.

- Så der er for mig ingen tvivl om, at eksponeringen gennem medierne, om det så er de sociale eller de etablerede, har givet folk nogle rigtigt dårlige ideer.

Hændelserne er geografisk spredt ud i hele politikredsen, men er specielt koncentreret omkring byerne. Halvdelen af episoderne har således fundet sted i og omkring Aalborg, den seneste onsdag morgen, hvor en kvinde var ved at køre voldsomt galt på motorvej E39 ved Høvejen.

Kvinden, der ønsker at være anonym, fortæller til TV2 Nord, at det begyndte at ryste i rattet, da hun kørte 130 km/t på motorvejen, hvorefter hjulboltene på det venstre forhjul fløj af. Hjulet faldt af navet, men hun nåede dog at få standset bilen uden at forulykke.

Efterforskningen af den type sager er vanskelig, fortæller Niels Kronborg, da konsekvensen af forbrydelsen som oftest først bliver klar, lang tid efter den er begået.

- Nogle gange har vi endda svært ved at vide, hvor det er begået. Om det er derhjemme eller om det er efter, man har holdt stille et sted. På arbejde, ved indkøbscentret og så videre.

Alle de 51 sager bliver efterforsket som hørende under straffelovens paragraf 252, der har en strafferamme på op til otte års fængsel. I efterforskningen indgår sikring af DNA-spor, afhøring af vidner og gennemgang af optagelser fra videoovervågning. En efterforskning der indtil videre ikke har sikret politiet afgørende spor.

Selvom løsning af hjulbolte ikke er en ukendt forbrydelse, så vidner omfanget af denne sommers episoder om noget ganske unormalt.

- I 2016 var der på nationalt plan 12 tilfælde, fortæller Niels Kronborg.

- Siden 1. juni i år har der været 409 anmeldelser på landsplan. Så det vidner jo i sig selv om noget unormalt. Der er jo sket et eller andet, der har sat det i gang.

De senere års episoder kunne ofte tilskrives personlige konflikter, hvor gerningsmand og offer kendte hinanden i forvejen.

Hvor arnestedet for sommerens hændelser, hvis der er et, så skal findes - det er stadig uvist.

Niels Kronborg anbefaler at billister i denne tid, derfor skal være ekstra opmærksomme på hjulboltene og standse og kontrollere, hvis man oplever mislyde under kørslen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden