En glad runde hos veteranerne

NORDJYSKE besøgte Brønderslev Veterandage og blev glad i låget

Lars Hofmeister og Peter Broen
Emil Højmark (th) er vild med gamle traktorer. Uden at blinke kører han fra Strandby til Brønderslev på sin fine Ferguson.
Brønderslev 14. maj 2018 17:38

BRØNDERSLEV: Indrømmet:

Jeg er ikke engang tæt på at have et kærligt forhold til gamle landbrugsmaskiner, veteranmotorcykler, gamle biler, voldsomme havetraktorer og andet mekanisk udstyr.

Men jeg må bare konstatere, at jeg alligevel blev aldeles glad i låget, da jeg sammen med fotografen søndag besøgte Brønderslev Veterandage, som Dansk Veteran Traktor Klub står bag.

Det er nemlig svært at bevare pessimismen, når man for eksempel møder de to gamle venner, Jens Holm og Poul Bundgaard fra Aalborg.

De står længe ved hver enkelt traktor og går gerne i dybden med detaljerne, mens de peger.

Jens og Poul samler ikke selv på gamle traktorer, men de har begge arbejdet ved landbruget som unge mænd. Og så er det rart at få genopfrisket gamle minder fra dengang, hvor traktorerne og livet måske var lidt nemmere at gå til.

Men lad os i øvrigt slå fast, at det ikke kun er den ældre generation med gamle minder, som besøger Brønderslev Veterandage.

For nu møder vi Emil Højmark fra Strandby, som er 20 år, men som allerede har to gamle traktorer fra 1963.

- Jeg elsker gamle traktorer. De er billige at købe, og så er de gode at slå græs med hjemme på mit nedlagte landbrug, siger Emil med et smil.

Han fortæller i øvrigt, at han har taget turen fra Strandby til Brønderslev på sin gamle og røde Massey Ferguson, hvilket altså tager over to timer. Så giv ham lige et venligt vink, hvis du en dag møder ham derude på landevejen.

Sidst - men ikke mindst - møder vi Christian Olesen fra Sterup, som erkender, at traktortræk er for dyr en hobby. Det næstbedste er havetraktortræk, og kort fortalt handler det om at trække en såkaldt slæde i længst mulig tid. Og sporten bliver mere og mere populær.

- Jeg har ikke styr på hvor mange hestekræfter, jeg har i min havetraktor, siger Christian Olesen, som i øvrigt aldrig har slået en græsplæne med sin traktor.

Til gengæld er han blevet Vendsysselmester i havetraktortræk, ligesom han har omkring hundrede pokaler derhjemme.

Brønderslev Veterandage har eksisteret siden 2013.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...