Brønderslev

En god farsdagsgave

Masser af ideer til Fars Dag på søndag

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fædrene fejres på søndag.

BRØNDERLEV:Søndag 5. juni har vi siden 1849 har god grund til at fejre tilblivelsen af den danske grundlov. Siden 1935 har vi på netop den 5. juni samtidig fejret alle vores fædre - naturligvis efter en amerikansk skik, der så dagens lys i 1910, året efter at Mors Dag blev opfundet i øvrigt. Ja, bortset fra en periode fra 1947 til 1956, hvor nordiske handelsfolk ønskede at dagen blev fejret den 2. søndag i november. Den idé slog nu aldrig rigtigt an i Danmark, og vi flyttede igen dagen tilbage til den 5. juni.

Akkurat som til Mors Dag skal far selvfølgelig også have en gave, og med det lune vejr er det selvfølgelig naturligt at forære far noget til haven. En køn plante.

- Og det skal være et frugttræ, er indehaver af Brønderslev Plantecenter på Tolstrupvej, Mads Bak, ikke et sekund i tvivl om.

- Til Mors Dag sælger vi mange fine blomster. Buketter eller sammenplantninger, men far skal have noget mere maskulint, og her er frugttræerne perfekte. Søjleæbletræer kan fint sættes i en krukke. De har ikke et stort rodnet, og derfor behøver krukken heller ikke at være ret stor. Den kan sagtens stå på terrassen eller på altanen. Søjleæbletræet bliver op til cirka halvanden meter højt og kræver ikke anden pasning end lidt gødning og vand, forklarer Mads Bak, der desuden peger på lidt mere eksotiske frugttræer som citrus og appelsin, også til krukker. Mens æbletræerne sagtens kan stå ude hele året, skal citrus, appelsin eller kumquat, som er en dværgmandarin, ind og stå lunt om vinteren.

- Skal der lidt mere farve på, vil far elske en rododendron, og så oplever vi, at krydderurter er blevet utroligt populære i takt med, at far har gået på madkursus og er blevet mere aktiv i køkkenet, smiler Mads Bak.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.