- En god julegave til Løvvangen

Direktør for Sundby-Hvorup Boligselskab, Jens Erik Grøn, glæder sig over, at området ikke længere er på ghettolisten

Kirsten Pilgaard
Direktør for Sundby-Hvorup Boligselskab, Jens Erik Grøn, er glad for, at Vangen og hele Løvvangen er ude af ghettolisten. Arkivfoto: Thomas Vinther
Nørresundby 1. december 2016 13:50 - Opdateret 1. december 2016 13:53

NØRRESUNDBY: - Det er vi da rigtig glade for. Det er en god julegave, en god første pakkekalender gave, siger direktør for Sundby-Hvorup Boligselskab, Jens Erik Grøn til, at Løvvangen ikke længere optræder på ghettolisten. hvorunder de Det har den kun gjort en gang tidligere, og da var det kun i to uger i en overgangsperiode fra et sæt af kriterier til et andet.

Glæde fra morgenstunden

1817 beboere bor der i området i 815 lejligheder fordelt på 20 blokke.

I Sundby-Hvorup Boligselskabs administration var der glæde her til morgen.

- Vi er glade for, at vi ikke længere er stemplet, som vi har været det, det seneste år. Det at bo og arbejde i en ghetto er ikke så sjovt, siger Jens Erik Grøn, der fra morgenstunden kunne overbringe en af lejerne den glædelige nyhed.

- Hun var ligeglad, for hun ville bare bo i afdeling 12 og hun havde set lejligheden. Men det betyder noget for vores omdømme, så vi er glade, siger han.

For mange dømte

Løvvangen har været på listen fordi, der var for mange dømte i forhold til beboertallet, for mange der står uden for arbejdsmarkedet og for mange med kun en grundskole som uddannelse. Der skal fire ud af seks kriterier være opfyldt for at man kommer på listen og en af dem er, at det skal være et boligområde over 1000 beboere.

Løvvangen er nu kommet af listen, fordi den procentvise andel af dømte i forhold til beboertallet er faldet.

Stadig noget at arbejde med

- Der er stadig noget at arbejde med, siger Jens Erik Grøn.

For andelen af borgere der er uden arbejde er stadig for høj og andelen af borgere med for lav uddannelse er stadig for høj.

Langt sejt træk

- Det er det lange seje træk, og vi er rigtig godt i gang, siger Jens Erik Grøn, der i det nye år ansætter to ekstra socialarbejdere, så man kommer op på fem i alt i boligselskabets regi.

De to nye, er en fritidscoach og en familiecoach, som ansættes, fordi Løvvangen som ghettoområde fik 4,6 millioner kroner af en pulje fra udlændinge - og integrationsministeriet til ansættelserne.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...