Vin

En god opskrift

La Minga, Cabernet Sauvignon, Chile. Vinens Verden, Odense, 48 kr.

La Minga, Cabernet Sauvignon

La Minga, Cabernet Sauvignon

La Minga er søsterselskab til det mere kendte Carmen. Når druerne er høstede, køles de en smule, inden de hældes i tankene. Her får de lov til at trække 48 timer, inden gæringen sættes i gang. Det er en kendt teknik til at sikre, at frugten og de lette toner i vinen fremhæves. Gæringen foregår ved forholdsvis lav temperatur for en rødvin, 25 grader. Når gæringen er overstået, lader man skind og vin ligge i tankene, så der fortsat sker et udtræk. Det hele tager 25 dage, inden vinen drænes, og resterne presses. Det hele er en beskrivelse af, at det skal være let vin. Det understreges også af, at producenten anbefaler, at man drikker den ved 14 til 16 grader. Vi kunne godt lide den opskrift og gav otte point af ti mulige.