- En hån mod kommunens medarbejdere

- Budgetprocessen alt for lukket og diffus, siger kommunal medarbejderrepræsentant

For et år siden var der også frustrationer og demonstration mod nedskæringerne. Arkivfoto: Peter broen <i>Peter Broen</i>

For et år siden var der også frustrationer og demonstration mod nedskæringerne. Arkivfoto: Peter broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN:- En useriøs og lukket budgetproces, der ligner sidste års og sikkert igen ender med et forlig en sen nattetime op til deadline.

Det siger en af kommunens medarbejderrepræsentanter, Einar Rohde, der nu tilslutter sig den kritik, Socialdemokraternes leder, Birgit Hansen, gav udtryk for forleden.
Medarbejderne er ifølge Einar Rohde dybt frustrerede - over kommunens zig zag-kurs med en strøm af nye forudsætninger og over det ikke eksisterende informationsniveau.

Mange spørgsmål - ingen svar

- Siden man fandt de første 72 mio. kr., har kommunens MED-udvalg ikke fået andre oplysninger, end hvad vi kunne læse i avisen, siger Einar Rohde, der står tilbage med mange spørgsmål men ingen svar:
- Vil man hæve skatten og tage såvel indtægt som straf? Vil de nye 70 mio. kr., man nu har fundet, sænke sparekravene? Eller er der det samme pres på besparelser, når situationen nu tilsyneladende er bedret med 140 mio. kr.

Ringere service

MED-udvalget frygter, at der nu igen skal spares kommunale stillinger. Det går ud over medarbejdere, og det betyder ringere service.

- Når der skal spares, er det stort set altid stillinger, der spares væk. Derfor er medarbejderne bekymrede, også på borgernes vegne, idet det giver ringere service.
- Vi synes, det er en hån imod medarbejderne, at processen er så kort, så lukket og så diffus. Det er ikke nemt som medarbejder at byde ind med kvalificeret sparring under disse forhold, siger Einar Rohde, der sidder i kommunens tre øverste MED-udvalg.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden