En helt særlig lærling

Ronni Larsen fra Thy er landets bedste landbrugsmaskinmekaniker

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AARS:Der var masser at prøve, masser at smage på, og masser at se på, da Erhvervsskolerne i Aars lørdag åbnede dørene.

Med 1100 elever er det i al beskedenhed Himmerlands største uddannelsesinstitution, og det er formentlig også en af de ældste. Den kan nemlig fejre 125 års jubilæum.

Så ud over en masse snak ved de mange stande, hvor man kunne få mere at vide om de enkelte uddannelser, var der gjort ekstra meget ud arrangementet.

Blandt andet optrådte en af Danmarks bedste på bmx-cykel, Raber, på scenen. Og der var metervis af kagemand og rød sodavand til gæsterne.

Erhvervsskolerne er alene om at udbyde uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker, og et af dagens højdepunkter blev kåringen af Danmarks bedste lærling inden for det fag.

Det blev den enlige nordjyske finalist, Ronni Larsen fra Thy, der i det næste års tid kan kalde sig Danmarks bedste landbrugsmaskinmekanikerlærling og dermed råde over den tilhørende vandrepokal. Og glæden var til at få øje på hos den 21-årige thybo.

På Erhvervsskolerne skønner man, at søgningen til lørdagens åbent hus var større end sidste år. Og derfor vurderer man, at der er gode chancer for, at skolen i det kommende år vil få fremgang i elevtallet.

- Det har været en udbredt misforståelse om, at en studentereksamen var en forudsætning for at læse videre. Men heldigvis er folk begyndt at forstå, at en erhvervsuddannelse i mange tilfælde er en bedre forudsætning at læse videre på, og jeg tror på, at vi får flere elever i 2016, end vi har haft i 2015, siger direktøren for Erhvervsskolerne, Helene Refstrup Møller.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.