En helt skæv Tour de Farce

Koks i sagsbehandlingen - Politikere sloges om forkert beløbsstørrelse

Lars Møller åbnede Tour de Skæve-Sæby, som kun samlede halvt så mange deltagere som forventet. Udgifterne blev derfor mere mindre end de ansøgte 31.000 kroner, som økonomiudvalget sloges om. <i>Kurt Bering</i>

Lars Møller åbnede Tour de Skæve-Sæby, som kun samlede halvt så mange deltagere som forventet. Udgifterne blev derfor mere mindre end de ansøgte 31.000 kroner, som økonomiudvalget sloges om. Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:En tilsyneladende banal sag om kommunalt tilskud til arrangementet Tour de Skæve-Sæby har udviklet sig til en farce.

Som tidligere omtalt brugte økonomiudvalget lang tid på at diskutere det rimelige i, om arrangørerne skulle have 31.000 kroner i kommunalt tilskud til arrangementet, der var blevet afviklet 14 dage forinden.
De Konservatives Peter Nielsen sagde fra med den begrundelse, at kommunen ikke tidligere har ydet tilskud til mad og drikke.

20.000 til mad og drikke

I ansøgningen vedlagt udvalgets dagsorden er der afsat 20.000 kroner til morgenkaffe og -brød, frokost og fælles aftensmad.

- Fortæring må være på deltagernes egen regning. Ellers danner det præcedens for lignende arrangementer, siger Peter Nielsen, der var villig til at give 11.000 kroner.

Kun 7.000 kr.

Nu viser det sig, at de reelle udgifter var langt mindre, og at arrangørerne kun søger om 7.000 kroner.

Med andre ord: Stor ballade til ingen verdens nytte, spild af tid og gode kræfter på grund af en kommunikationsbrist i systemet.
- Det havde klædt arrangørerne at holde os informeret om, at det faktisk ansøgte beløb er 7.000 og ikke 31.000 kroner, siger en ærgerlig Peter Nielsen, der fastholder, at forplejning ikke er et kommunalt anliggende.

Bureaukratisk rodebutik

Betty Steglich-Petersen, en af tovholderne i projektet, afviser, at arrangørerne har gjort noget forkert.

- Vi har søgt Distriktsudvalget om støtte og lavet et budget baseret på 80 deltagere. Nu endte det med 40 deltagere, men vi kan da ikke sidde og holde øje med, hvornår økonomiudvalget holder møde og servicere den kommunale forvaltning med informationer, siger Betty Steglich og langer ud efter ”et bureaukratisk og stift system, der truer med at kvæle ethvert engagement fra ildsjæle i landsbyerne”.

Orker ikke mere

- Det er ikke kun et politisk problem, men i meget høj grad et forvaltningsproblem. Man tilsidesætter i høj grad landdistrikterne med den administrative og politiske kurs, man har i Frederikshavn Kommune, siger Betty Steglich-Petersen.

Distriktsudvalget har ikke egen økonomi. Alle ansøgninger sendes videre til økonomiudvalget, og derfor er flere arrangementer, som Tour de Skæve-Sæby, afviklet, når politikerne behandler ansøgningerne.
- Det er en absurd måde at arbejde på. Vi har gjort opmærksom på det gang på gang, men det er som at slå i en dyne og vi orker snart ikke mere, siger Betty Steglich-Petersen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.