En hobby for livet

Folkedans er en hobby for livet, fortæller Folkedanserforening

Kirsten Jensen og Anni Knøsen i deres flotte folkedanserdragter sammen med Inge Kristensen fra Dronninglund Sparekasse.Foto: Jørgen Ingvardsen <i>Jørgen Ingvardsen</i>

Kirsten Jensen og Anni Knøsen i deres flotte folkedanserdragter sammen med Inge Kristensen fra Dronninglund Sparekasse.Foto: Jørgen Ingvardsen Jørgen Ingvardsen

DRONNINGLUND:- Hvis man bare prøver at danse folkedans én gang, så er det folkedans for altid, fortalte Anni Knøsen, der er formand for Dronninglund Folkedanserforening, da hun i sidste uge mødte op i Dronninglund Sparekasse sammen med bestyrelsesmedlem Kirsten Jensen for at underskrive en forlængelse af en sponsorkontrakt med pengeinstituttet.

Begge repræsentanter mødte op i deres flotte og farverige folkedanserdragter.

- Min er en Hedebo pinsedragt, mens Kirstens er en Rømødragt, og de er meget behagelige at have på i dag, hvor det er så koldt. De er til gengæld meget varme, når vi danser, sagde Anni Knøsen.

- De er varme, men også behagelige at have på. Dragterne er lavet af uld, og det betyder, at selv om vi sveder, når vi danser, bliver det aldrig ubehageligt, og man har det godt i tøjet. Desuden ser det jo mere festligt ud, når danserne er iført de rigtige dragter og ikke deres hverdagstøj.

Dronninglund Folkedanserforening er en gammel forening, men her som overalt i landet er medlemstallet faldende.

- Interessen er ikke så stor i vore dage, men vi kæmper for at holde liv i dansen, sagde Anni Knøsen.

- Vi er efterhånden kun 24 medlemmer, og det er meget svært at skaffe nye. De fleste af os er oppe i årene, så der er behov for, at der kommer nye til. Det gør der desværre ikke i øjeblikket, selv om det er en stor fornøjelse at være med til. Det giver masser af motion og livsglæde. Vi lægger nemlig stor vægt på det sociale, så det drejer sig ikke bare om at danse. Vi snakker og hygger os også meget.

Folkedanserne øver hver tirsdag kl. 19.30 i den lille sal på gymnasiet, og alle er velkomne til at være med.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.