En hurtig indsats

Socialudvalgsformand går til minister

Gitte Krogh mener, at sundheds- og ældreminister Sophie Løhde bør tage kontakt med Lønmodtagernes Garantifond efter Kærkommen konkurs. Arkivfoto

Gitte Krogh mener, at sundheds- og ældreminister Sophie Løhde bør tage kontakt med Lønmodtagernes Garantifond efter Kærkommen konkurs. Arkivfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Torsdag kom meddelelsen om, at Gurlis Rengøring i Brønderslev Kommune har indgivet konkursbegæring. I dag har Brønderslev Kommune evalueret efter nogle travle dage. Formanden for Ældreomsorgsudvalget er ganske tilfreds.

- Jeg vil gerne sende en stor ros videre til vores personale, som er rykket ud til de mange borgere, der fik problemer ved konkursen. Både vores medarbejdere og ledelsen har koordineret indsatsen fornemt. Og det er mit indtryk, at ingen borgere har oplevet fejl, siger udvalgsformand Gitte Krogh (V). Hun opfordrer dog til, at man kontakter forvaltningen, hvis der skulle være sket et kiks i systemet.

Gitte Krogh udtrykker stor beklagelse over, at kommunen ikke sådan uden videre har kunnet ansætte de berørte medarbejdere fra Gurlis Rengøring. Hun retter kritik af Lønmodtagernes Garantifond, hvis beslutninger kan koste Aalborg og Hjørring Kommuner flere millioner kroner:

- Da Kærkommen tidligere på året gik konkurs, ansætter de to kommuner en del af personalet fra Kærkommen - som en ubetinget fordel for både personalet, de ældre og samfundet som sådan – kun for at blive mødt med krav fra Lønmodtagernes Garantifond om at dække den løn, Kærkommen manglede at betale til medarbejderne.

- Det er da fuldstændig uhørt, at en offentlig myndighed skal straffes for at komme de ansatte til undsætning ved at hænge på en regning fra et privat firma.

- Jeg vil derfor opfordre sundheds- og ældreminister Sophie Løhde om at tage en snak med LG. Så på grund af garantifondens tolkning af, hvornår der sker en virksomhedsoverdragelse, er Brønderslev Kommune med stor beklagelse forhindret i at ansætte de dygtige medarbejdere fra Gurlis Rengøring. Ellers kan vi risikere at påføre vores borgere en stor ekstraregning, slutter Gitte Krogh.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.