Frederikshavn

En kæmpe er kravlet på lavt vand

”J/U Wind Pioneer” i Frederikshavn for at servicere havvindmøllerne ud for Frederikshavn havn

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

”J/U Wind Pioneer” fylder godt i farvandet ud for Frederikshavn Havn. Foto: Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:”J/U Wind Pioneer” er navnet på den store jack-up, der for øjeblikket ligger i farvandet umiddelbart nord for Frederikshavn Havn, tæt på havvindmøllerne.

Det har ikke, som mange tror, noget med den forestående havneudvidelse at gøre.

”Wind Pioneer” er i Frederikshavn for at vedligeholde havvindmøllerne uden for Frederikshavn Havn.

Ombygget på Orskov

Der er tale om en såkaldt service jack-up, som er ombygget på Orskov Yard med henblik på at kunne servicere offshore vindmøller.

”Wind Pioneer” kan løfte op til 232 ton i stor højde, og hun tilhører selskabet DBB Jack-Up Services A/S, som er en forholdsvis ny spiller på markedet for offshore vind.

DBB Jack-Up Services fokuserer på service, idriftssættelse og nedtagning af vindmøller offshore i modsætning til andre rederier, der har specialiseret sig i at opstille møllerne.

Meget lavt vand

- Vi har en flåde på tre jack-ups og 55 besætningsmedlemmer plus 17 i administrationen, fortæller Bent Thambo Jensen, salgs- og marketingschef i DBB Jack-Up Services A/S.

Efter en forrygende start er DBB blevet primær leverandør til en række af de største spillere på markedet for offshore vind, og selskabet har serviceret over 400 møller i hele Nordeuropa.

I farvandet ud for Frederikshavn er den store udfordring, at der er meget lavvandet, omkring tre meter samt begrænset tidevand.

Det gør indsejlingen meget besværlig. Den store tårnhøjde medfører desuden, at skibet skal løftes 18 meter ud af vandet for at nå.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.