En kamp at få cvr-nummer

Unge må vente i uger på at komme igennem til Statsforvaltningen Nordjylland

Lars Horsbøl Sørensen forstår ikke, at det skal være så svært at komme igennem til Statsforvaltningen Nordjylland. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Lars Horsbøl Sørensen forstår ikke, at det skal være så svært at komme igennem til Statsforvaltningen Nordjylland. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Det kan være rigtig svært at komme igennem til Statsforvaltningen Nordjylland. Det oplever mange unge, der vil starte egen virksomhed. Er de under 18, skal det ske med statsforvaltningens godkendelse, og det kan tage lang tid, fortæller en af dem: 17-årige Lars Horsbøl Sørensen fra Støvring. Han sælger accessories til mænd fra webshoppen Tie-shoppen.dk.

- Jeg brugte nok tre uger, hvor jeg ringede et par gange om ugen. Og så skulle jeg sidde i kø tre kvarter hver gang. Det, synes jeg, er helt åndssvagt.

En oplevelse Lars Horsbøl Sørensen ikke er ene om. En klassekammerat på Aalborg Handelsgymnasium har haft præcis det samme problem.

Og på iværksætterhjemmesiden Amino har Lars Horsbøl Sørensen hjulpet flere i samme situation.

Charlotte Buus Kjær, chef for det kontor, der behandler værgemålsager i Statsforvaltningen Nordjylland, beklager den lange ventetid og oplyser, at forvaltningen løbende arbejder på at lægge flere skemaer ud på nettet.

Endnu findes der ikke et specielt beregnet på de umyndige iværksættere.

- Men vi vil overveje, om vejledningen inden for værgemålsområdet på vores hjemmeside også skal omfatte dette specifikke område, siger kontorchefen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.