En kraftig duft af kaffe...

Danskerne drikker mere kaffe end de fleste andre nationaliteter - og den dårligste.

En af verdens mest kyndige baristaer, Søren Stiller Markussen, fortalte om kaffens mysterier.Foto: Ajs Nielsen

En af verdens mest kyndige baristaer, Søren Stiller Markussen, fortalte om kaffens mysterier.Foto: Ajs Nielsen

AALBORG:Det vil Food College Aalborg gøre noget ved, så i går havde skolen samlet et bredt opbud af folk fra café- og restaurationsbranchen for at fortælle om det store potentiale, der ligger i kaffen. - Målet med seminaret var blandt andet at åbne branchens øjne for, hvad kvalitetskaffe kan betyde for deres forretning, forklarer uddannelseskonsulent Dorthe H. Dahlslund Bang fra skolen. - Der er ingen tvivl om, at baristaområdet, altså viden om kaffebrygning, er i hastig udvikling, men der er endnu ikke nogen i Danmark, der har samlet denne viden og arbejdet struktureret med området. - Kaffe er en videnskab på linje med vinens verden, men selv på de mange caféer, der fokuserer på kaffe, er der ikke ret mange, der kan forklare, hvordan de forskellige sorter adskiller sig fra hinanden og kan bruges, fremhæver Dorthe H. Dahlslund Bang. Under seminaret fortalte Arla Foods om, hvorfor de har udviklet en speciel baristamælk, og en af verdens mest kyndige baristaer, Søren Stiller Markussen, fortalte om kaffens mysterier. Food College Aalborg, der efter sommerferien begynder at undervise tjenereleverne i barista, er ifølge Dorthe H. Dahlslund Bang det første sted, der arbejder målrettet med barista: - Det gør vi, fordi vi kan se, at området rummer klare udviklingsmuligheder for branchen, og vi kan gøre det bedre end andre, fordi vi ikke har bundet os op på en enkelt producent, men derimod selv har betalt for det nødvendige udstyr, fremhæver hun.