Frederikshavn

En lysere fremtid for Schou Epa-bygningen

Schou Epa-ansigtsløftning giver brede smil hos alle

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sådan kommer facaden af Schou Epa-bygningen til at se ud. Til venstre er det planen, at murværket skal holdes i klassisk, pudset stil, mens bygningsdelen til højre får et mere moderne præg.

FREDERIKSHAVN:Udsigten til at få fjernet ”såret i Frederikshavns bymidte” fremkaldte brede smil og store armbevægelser, da der tirsdag blev holdt pressemøde om fremtiden for Schou Epa-bygningen i Frederikshavn.

En enkelt person var dog stærkt savnet. Forretningsmanden Marcus Choleva, der står bag projektet, havde nemlig i sidste øjeblik måttet melde afbud.

- Choleva er faldet og har slået benet, fortalte ejendomsmægler Jens Jørgen Calundan på vegne af sin klient.

- Men han er meget, meget glad for, at vi er nået hertil, hvor vi er i dag.

Det ser nemlig ikke ud til, at Marcus Cholevas uheld kommer til at fungere som endnu et benspænd for udnyttelsen af bygningen.

- Nu har Schou Epa ligget brak siden 2005. Og det har vi i meget lang tid ønsket at gøre noget ved. Så vi er rigtigt glade for at komme i gang, forklarede Jens Jørgen Calundan foran de fremmødte.

Arbejder med en fartplan

Butikkerne i den renoverede bygning skal være klar til åbning senest 1. oktober - og det betyder formentlig, at byggeriet skal være afsluttet allerede i løbet af august.

Derfor er håndværkerne nu i fuld gang med arbejdet.

- Vi arbejder ikke med en tidsplan. Vi arbejder med en fartplan, konstaterede arkitekten Jørgen Toft Jensen fra Arkinord humoristisk.

Det er ham, der har slået de streger, der skal danne grundlag for det gamle varehus’ forvandling til tre butikker (i stueplan) og fire lejligheder (på 1., 2. og 3. sal).

Stadigvæk er der dog dele af den store bygning, som kan udnyttes senere.

Den praktiske del af arbejdet står Trigon for, og også her var der glæde over projektet.

- Det er en kæmpe fornøjelse at få lov at lave, efter at vi har set på det her sår i bybilledet i så mange år, fastslog administrerende direktør Karl Erik Slynge.

En positiv spiral

En af de mest begejstrede for renoveringen af Schou Epa er uden tvivl handelschef Dan Kobberup.

- Det her er utroligt væsentligt, for Schou Epa er noget af det mest centrale i vores gågadesystem. Og det har ikke set godt ud i øjnene på folk, der kom til byen. Nu kan man da ikke lade være med at håbe, at det kan kickstarte udviklingen, sagde han.

Også hos politikerne er der glæde over Schou Epas ansigtsløftning.

- Som politikere har vi været utroligt trætte af det her. Men det har været svært at gøre noget ved det, siger Erik Sørensen (S) - der var borgmester, da varehuset lukkede i 2005.

Han ser store muligheder i renoveringen.

- Af hensyn til livet i gågaden er det utroligt vigtigt. Det er positivt for hele handelsmiljøet, for det er et område, som der er meget psykologi i. Og nu sker der noget meget positivt i gågaden, som kan tage mere med sig, slutter Erik Sørensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst