En måned før er Als i julehumør

De mange små julelys er koncentreret i midtbyen i Als, omkring gadekæret og paraplyen, der erstatter juletræet i byens anlæg. Foto: Ejlif Rasmussen

De mange små julelys er koncentreret i midtbyen i Als, omkring gadekæret og paraplyen, der erstatter juletræet i byens anlæg. Foto: Ejlif Rasmussen

Godt en måned før juleaften tog landsbyen Als søndag forskud på juleaktiviteterne, og byen vil være julepyntet frem til nytår.

Traditionen tro arrangerede byens borgerforening julemarked i Als Hallen, og samtidig blev byen pyntet op med hundredvis af lyskæder, der koncentrerede sig om bymidten med gadekæret og byens anlæg med den karakteristiske store paraply, der blev dækket med små lyskæder.

På linje med julemarkedet i idrætshallen er det borgerforeningen, der sørger for udsmykningen, der ud over lysrankerne ved gadekæret også omfatter de gennemgående veje i landsbyen.

Juleudsmykningen på Hadsundvej og Øster Hurupvej er blevet udbygget de seneste år i takt med, der har været penge til at lovliggøre de elektriske tilslutninger på lysmasterne, og i år er Helberskovvej kommet med.

Julemarkedet, der åbnede midt på formiddagen, var dagen igennem godt besøgt, og der blev handlet livligt ved de mange boder, der fyldte det store halgulv. Det var i vid udstrækning ting med tilknytning til den kommende jul, der blev udbudt til salg.

Borgerforeningen havde selv en tombola, hvor man også kunne melde om godt salg af lodder, og adskillige heldige gik hjem med præmier, der i vid udstrækning var sponseret til borgerforeningen, der således tjente en pæn skilling.

Ved frokosttid blev der i hallens cafeteria budt på grønlangkål med flæsk og medisterpølse.

De sidste, der forlod hallen, kunne så glæde sig over at gå hjem i den lyssmykkede by.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.