En mand er såret efter en eksplosion i Vedbæk

Efter en mulig fyrværkeriulykke er en ejendom med otte lejligheder evakueret, mens den undersøges for skader.

En 55-årig mand fra Vedbæk er søndag blevet kørt til Rigshospitalets traumecenter med skader efter en eksplosion, der menes at være sket på grund af noget fyrværkeri i mandens lejlighed.

De otte lejligheder i ejendommen, der ligger på Caroline Mathildes Sti i Vedbæk, er evakueret, mens ejendommen undersøges for skader, oplyser vagtchef Peter Olesen, Nordsjællands Politi.

Politiet blev tilkaldt søndag ved 12.30-tiden, da der lød et større brag fra lejligheden.

- Da vi kommer frem, finder vi en tilskadekommen person, der bliver reddet ud og kørt på Rigshospitalet, siger Peter Olesen.

Der er ikke oplysninger om, hvor voldsomt manden er blevet skadet ved eksplosionen.

- Meget tyder på, at det er noget fyrværkeri der er eksploderet, men vi ved ikke, hvordan det er sket, og om han selv har rodet med det, siger vagtchefen.

Der er tilkaldt bomberyddere og teknikere til at undersøge, hvad det er, der er sprængt, og til at finde ud af, om der er mere i lejligheden end det, der allerede er eksploderet.

Beboerne i ejendommens øvrige lejligheder er foreløbig evakueret, mens ejendommen afstives og undersøges for skader. Eksplosionen var så kraftig, at et vindue og en dør meldes "blæst ud".

- Trykket ved eksplosionen var så stort, at der kan være opstået sætningsskader. Først når det er undersøgt, kan det afklares, om beboerne skal genhuses, eller om de kan komme tilbage til lejlighederne, siger Peter Olesen.

Undersøgelserne i lejligheden og af de nærmere omstændigheder ved ulykken vil afgøre, om manden - ud over en sigtelse efter fyrværkerilovgivningen - også skal sigtes efter straffeloven for at bringe andres liv i fare, oplyser vagtchefen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.