En million til egnsteatrene

Gitta Malling, leder af Limfjordsteatret, er godt tilfreds med den ekstra million til egnsteatrene

- Vi er glade for, at det politiske system har lyttet til kritikken, siger Gitta Malling, leder af Limfjordsteatret. Arkivfoto

- Vi er glade for, at det politiske system har lyttet til kritikken, siger Gitta Malling, leder af Limfjordsteatret. Arkivfoto

MORS:For nylig skar Kulturministeriet uden varsel i statstilskuddet til 19 danske egnsteatre allerede i indeværende år.

Men nu har kulturminister Marianne Jelved (R) besluttet at mildne luften for de 19 klippede får.

Hun har således valgt at beskære besparelsen med en million kroner.

Gitta Malling, leder af Limfjordsteatret på Mors og formand for TIO - en forening for små teatre - er godt tilfreds med den ekstra million til egnsteatrene.

- Vi er glade for, at det politiske system har lyttet til kritikken og kan se, at det ikke var rimeligt at beskære statstilskuddet uden varsel på et tidspunkt, hvor teatersæsonen allerede var i fuld gang, siger hun.

For Limfjordsteatres vedkommende betød den nye beregningsmåde, at statstilskuddet i indeværende år faldt med 140.000 kroner.

Ifølge Kulturministeriet skal den ene million kroner fordeles mellem 15 egnsteatre. Det giver i gennemsnit 66.666 kroner i reduceret reduktion af statens tilskud.

- Men sådan kan man ikke regne det ud. Der bliver tale om forskellige beløb for de enkelte teatre. Jeg er endnu ikke klar over, hvor meget af millionen, der bliver til Limfjordsteatret, men jeg er tilfreds med, at pengene nu bliver fordelt ud fra en politisk beslutning ud fra en kvalificeret prioritering af de opgaver, som egnsteatrene skal løse, siger Gitta Malling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.