En nødvendig Berlinmur

Mågevejs værn mod fjorden hæves. Ud for seks ældre villaer opstilles der en mur med vandtætte låger ned mod fjordhaverne

Carsten Tolbøll og Diana Holm
Anlægsarbejdet udføres af Thisted Entreprenørforretning med elementer fra Thisted-Fjerrritslev Cementvarefabrik og rustfrie stållåger fra Sydmors Smede & VVS.
Morsø 18. maj 2018 14:09

NYKØBING: Det er ikke Nykøbings nye søbefæstning med skydeskår til kanoner, som er ved at blive opstillet på en strækning af Mågevej. Betonplintene, som føjes sammen til en mur, er værn mod en anden type angreb fra fjorden, nemlig vandet i sig selv.

- Vi har hævet koten for højvandssikring til 2,2 på strækningen fra Dueholm Klosterpark og ud til ophalerpladsen. Det er sket ved at hæve diget på den sydlige del. Ud for de seks nordligt beliggende huse, har det været nødvendigt at opføre en lav mur til erstatning for nogle høje blomsterbede, som beboerne tidligere havde, siger projektleder Charlotte Leegaard, Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

Beboerne har frivilligt afgivet en stribe jord til muren mod at blive sikret mod fjordvand i haven.

- Den kan godt ligne en Berlinmur, og den kapper en lille stribe udsyn. Til gengæld får vi ryddet op og fjernet de gamle knækfliser til fordel for en pæn helhedsløsning, som er nødvendig, når nu vi ikke kan gøre noget ved klimaforandringerne, siger beboer Kurt Olesen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...