En ny begyndelse i Klub Vendia

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Klubmedarbedjer Allan Nørholt, klubleder Mads Gaardlund og lysmester Villiam Jensen i centerets tidligere aula, der nu er indrettet til koncertsal og diskotek. Foto: Henrik Louis

Ungdomsklubben Godthåb er flyttet fra Palleskærvej til nyindrettede lokaler i Hjørring Ungdomscenter på Norgesvej. Og for at markere en ny begyndelse for klubben, har den skiftet navn og hedder nu Klub Vendia.

Klubben er for de unge, der går i 7. klasse og dem der er ældre.

Karl Gustav Holm Andersen, 14 år, og Tobias Svenningsen, 13 år var nogle af de første, der mødte ind. Og de var ganske tilfredse med byttet.

- Det her er meget federe. Det er større og der er nogle andre ting - nu har vi jo prøvet det andet i mange år, og så er det fedt, at der er kommet lidt nyt, lød det fra Tobias Svenningsen, der havde kastet sig over et spil Call of Duty.

- Det gamle sted var slidt og gammelt, konstaterede Karl Gustav.

De to kammerater forventede at se flere venner i løbet af aftenen. Og efter computerspillet fortsatte de deres aften ved poolbordene.

Et fedt sted at være

De unge blev budt velkommen af klubleder Mads Gaardlund og et par velkendte klubmedarbejdere, der i øvrigt fristede med kagemand på den første åbningsaften på Norgesvej.

Onsdag og søndag er klubaften for den yngste gruppe, og tirsdag og torsdag står den på hygge, musik, snak og aktiviteter for de ældste.

- Vi vil gerne give de unge et sted, hvor de kan færdes tryg og have voksenkontakt og få en god snak, fortæller klubleder Mads Gaardlund, der også er lærer på Muldbjergskolen.

Han understreger, at de unge selv bestemmer, hvordan de vil bruge klubben.

De kan hænge ud med vennerne, hygge sig med fjernsyn i sofahjørnet, høre musik eller snakke med en af klubmedarbejderne. De kan også gøre brug af de mange forskellige aktiviteter, der er i huset - og det omfatter blandt andet også adgang til gymnastiksalen, der indbyder til boldspil og andre fysiske aktiviteter.

- Og ellers skal det være fedt og skægt at komme her - et godt alternativ til at sidde nede i parken, smiler Mads.

Klublederen vurderer, at der på en almindelig klubaften møder cirka 60 unge op. Klubben skal rumme alle unge - også de unge, der har udfordringer af en eller anden art.

- Men det er vigtigt, at der både kommer velfungerende unge sammen med dem, der har nogle sociale udfordringer. Der skal være et passende miks, og "normaliteten" skal have overtaget. Og der er en god balance for tiden.

Diskotek - uden alkohol

Mads har været klubmedarbejder i syv år, inden han for fem år siden blev leder. Og han mener, at klubtilbuddet udgør en vigtig brik i det forbyggende arbejde blandt unge i Hjørring. Ni klubmedarbejdere tager imod børnene og de unge i løbet af ugen - og der er altid tre voksne på arbejde.

- Hovedparten af medarbejderne har en pædagogisk baggrund. Flere af medarbejderen er lærer eller pædagog på byskolerne eller aktive i foreningslivet, og kender på den måde mange af de unge.

- Jeg har plukket cremen af medarbejdere. Jeg kan i den grad stå inden for dem alle sammen, og ungerne synes, at de er noget ved.

- Det er medarbejdere, der vil de unge mennesker, som render rundt og leger med dem og er opsøgende.

Et lokale er indrettet med diskotekslys og -musik i selve klubben. Men ni aftener om året er planen at holde store ungdomsdiskoteker i den gamle aula, der er forvandlet til et moderne spillested med lys, lyd, hyggekroge og en stor bar. Når klubben inviterer til ungdomsdiskotek er det alkoholfri drikke, der rækkes over disken, understreger Mads Gaardlund.

Og til diskoteksaftenerne er der klubmedarbejdere fra alle byskolerne repræsenteret.

Nul-alkohol-politikken betyder, at elever i 9. klasserne stort set er helt væk fra diskoteksaftenerne, mens 8. og 7. klasserne fortsat møder talstærkt op.

- Og der er absolut INGEN alkohol til diskoteksaftnerne, slår Mads fast.

Ventetiden forbi

Mads Gaardlund konstaterer, at ventetiden har været lang. Allerede for tre-fire år stod det klart, at klubben skulle flytte.

- Det har været en lang proces, siden vi fik besked om, at Godthåb skulle rømmes. Heldigvis kom vi et andet sted hen. Og det er fedt, at ventetiden nu er overstået, siger Mads, der glæder sig over, at han og medarbejderne har været med på råd i indretningen af de nye klublokaler.

Poolrummet er indrettet med møbler lavet af rå paller og bløde hynder, og de indbyder til at hænge ud med vennerne. Det samme gør et par hyggekroge, der er forsynet med store glaspartier, så der er overblik over, hvad der sker i rummet ved siden af. Der mangler endnu nogle ting, inden alt er på plads - men det er detaljer. Og de unge, der mødte første aften, så umiddelbart ud til at føle sig godt hjemme i de nye lokaler.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.