Lokalpolitik

En ny Kaptain i Venstre

59-årige Bodil Kaptain går i storebror Hans Jørgens politiske fodspor

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Peter Broen

SÆBY:- Politikerne i Frederikshavn Byråd har pligt til at samarbejde bredt. Det kan man finde ud af alle andre steder, og det har kommunens skatteborgere krav på.

Det siger Bodil Kaptain, der nu som 59-årig kaster er klar til at blive en del af den kommunalpolitiske verden.

Hun har meldt sig under borgmester Lars Møllers blå fane og sluttet sig til Venstre liste af kandidater til valget den 19. november.

Og jo, efternavnet løber hun ikke fra. Bodil Kaptain er lillesøster til en vis Hans Jørgen Kaptain, som i mange år var en markant politiker, først i Sæby byråd og derefter i Frederikshavn Byråd. Og lur os, om ikke storebror har et par staldfiduser til lillesøsteren.

Respekt for andres holdninger

Bodil Kaptain er afdelingsleder på Sæbygårdskolen, gift med Torben Borregaard og mor til tre voksne børn, Rune, Toke og Gyda, som alle bor i Århus.

Men hvorfor stille frivilligt op til øretæver i den kommunalpolitiske boksering, når man kan læne sig tilbage og nyde tilværelsen?

- Jeg har energien til det, jeg er blevet opfordret til det og synes, det kunne være sjovt at være med til at gøre en forskel, siger Bodil Kaptain.

Mærkesager

- Jeg er opdraget i et hjem, hvor vi diskuterede meget, og hvor vi havde respekt for andres holdninger. Man kan godt være uenige, uden at det skal være personligt og grimt, siger Venstres nye kandidat. Der har spisesedlen klar med en håndfuld mærkesager: Opprioritering af frivilligt socialt arbejde, mere fokus på turisme, mindre centralisering og stop for mastodont-byggeri på Sæby Havn.

Det sidste først.

- Sæby Havn skal udvikles, men jeg er chokeret over de forslag, boligforeningen har lagt frem. Byggeri på de gamle industrigrunde skal ske i harmoni med Sæby Kirke og de gamle bygninger omkring havnen, så vi ikke ødelægger et unikt miljø, siger Bodil Kaptain. Der har boet i Hjallerup i mange år og her oplevet, hvor meget det betyder, når byens frivillige løfter i flok.

- Fremover bliver der behov for at vi yder noget uden nødvendigvis at skulle få noget til gengæld, siger Venstres nye Kaptain.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst