En orkan i et reagensglas

Der er ikke hold i en mistillids-dagsorden til forvaltningen i Rebild, mener flertallet i byrådet

Venstres gruppeformand i byrådet i Rebild Morten V. Nielsen kalder kritikken af forvaltningskulturen en orkan i et reagensglas. Sammen med et stort flertal i byrådet tager han afstand fra kritikken af forvaltningskulturen.

Venstres gruppeformand i byrådet i Rebild Morten V. Nielsen kalder kritikken af forvaltningskulturen en orkan i et reagensglas. Sammen med et stort flertal i byrådet tager han afstand fra kritikken af forvaltningskulturen.

REBILD:Hverken borgmesterpartiet Venstre, De Radikale, Socialdemokraterne eller De Konservative ser nogen anledning til at undersøge forvaltningskulturen i Rebild Kommune.

Kritikken blev rejst af Dansk Folkepartis Rikke Karlsson i NORDJYSKE Medier 14. november og er siden blevet bakket op af Oplandslisten Søren Søe-Larsen.
Men blandt byrådets andre partier preller kritikken af som vand på en gås.
- Kritikken af forvaltningens arbejde er efter min opfattelse en orkan i et reagensglas, siger Venstres gruppeformand Morten V. Nielsen.

Der skal være plads til fejl

Han erkender, at der selvfølgelig sker fejl i en stor organisation som Rebild Kommune, der har en stor berøringsflade med borgerne.

- Der skal være plads til fejl. Vi vil gerne have en dygtig forvaltning, der er beslutningsdygtige og som selv kan løse problemerne, når de opstår.
- Det er en kultur, som jeg sætter stor pris på, og som er med til at gøre Rebild til en meget dygtigt drevet kommune, siger han.

Politisk neutral forvaltning

Både Bertil Mortensen (SF), Lene Aalestrup (K), Leon Sebbelin (R), Morten V. Nielsen (V) og Thøger Kristensen (S), mener, at forvaltningen er politisk neutral i sagsfremstillingen, og ingen af dem ser nogen grund til at undersøge forvaltningskulturen.

- Der er efter min mening ikke fugls føde på den mistillidsdagsorden, som er fremme, siger partiets midlertidige gruppeformand Thøger Kristensen.

Ingen spørgsmålstegn

I sine 10 år i lokalpolitik har Leon Sebbelin aldrig haft grund til at stille spørgsmålstegn ved forvaltningens arbejde.

Dog anerkender han, at Rikke Karlsson (DF) og Søren Søe-Larsen har en anden opfattelse.
Men at gå i pressen med kritikken afsporede fra begyndelsen en mulig debat om magtforholdet mellem forvaltning og politikere, mener han.
- Med så kraftigt et udfald i pressen, som Rikke Karlsson kom med, er der kun to muligheder. Enten vinder man, eller også taber man, siger Leon Sebbelin.
- Hvis vi i økonomiudvalget havde sat en undersøgelse i gang på den baggrund, ville vi også have sagt, at der måske var noget om snakken. Det havde totalt solgt forvaltningen, og det kan jeg ikke lægge navn til, siger Leon Sebbelin.

Stort flertal afviser kritik

Der er også rejst kritik af forvaltningens vilje til at lytte til medarbejdere og borgere.

Den kritik afvises af det store flertal i byrådet.
- Der er altid nogen, som leder efter problemer.
- Der vil altid være sager, hvor medarbejdere eller borgere mener, at forvaltningen skulle have gjort noget andet, siger Lene Aalestrup (K).

Ikke et generelt problem

Thøger Kristensen (S) mener, at der i den konkrete sag med de to boformer, som var Rikke Karlssons (DF) anledningen til at bringe sin kritik af forvaltningen frem, var problemer med dialogen på flere niveauer.

Men han afviser, at det skulle være udtryk for generelle problemer med at blive hørt for medarbejderne eller borgere i kommunen.
Morten V. Nielsen (V) mener, at medarbejderne har mange muligheder for at give deres mening til kende gennem tillidsrepræsentanter og diverse medarbejderfora.
- Som medarbejder i en organisation vil der være tilfælde, hvor man ikke føler, at cheferne lytter til det, man siger.
- Det sker i alle organisationer, men så har man altid mulighed for at gå et skridt højere op i systemet, hvis man ikke føler, at man kan tale med sin nærmeste chef, siger Morten V. Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.