København

En person dræbt af skud

Tre betjente ramt af skud. To gerningsmænd er på fri fod

KØBENHAVN:En mand er dræbt, og tre politibetjente er såret efter skyderi på Østerbro. Politiet jagter to gerningsmænd, oplyser politiet i en pressemeddelelse til Ritzau.

De tre politibetjente, der er blevet ramt, meldes uden for livsfare og de pågældendes pårørende er underrettet.

To gerningsmænd skal ifølge Københavns Politi være involveret i episoden og begge flygtede fra stedet i en mørk VW Polo, som lidt i kl. 18 blev fundet på Borgervænget på Østerbro, oplyser Københavns Politi.

Den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks og den franske ambassadør var blandt gæsterne på Krudttønden. De meldes uskadt efter attentatet.

Skyderiet skete i forbindelse med debatmødet ”Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed” i kulturhuset ”Krudttønden” på Østerbro i København.

Satireforsker Dennis Meyhoff Brink, som deltog ved mødet, oplyser til jp.dk, at skuddene lød kort efter kl. 15.30.

- Lige efter kl. 15.30 - den franske ambassadør havde lige talt - hørte vi skud fra entréen. Nogle løber ud, men det tør jeg ikke, for der er også skud udenfor, fortæller han.

- Der var masser af PET-folk, og vi blev alle sammen tjekket, inden vi gik ind. Jeg tror, der blev skudt i cirka to minutter. Måske 30 skud i alt. Der kommer folk ind, det viser sig heldigvis at være PET-folk, siger Dennis Meyer Brink.

- Den ene er blevet skudt i benet. De tilkalder forstærkninger. De kommer løbende gennem lokalet med hævede pistoler, og de får så Lars Vilks ud af en bagdør, siger han.

- Vi er stadig inde i bygningen, og vi må ikke forlade bygningen. Jeg snakkede med en af dem, der stod i baren, som fortalte, at to betjente er blevet ramt. Den ene i benet. Jeg ved ikke, hvad der er sket med den anden. Politiet har afspærret hele området, siger Dennis Meyhoff Brink til Jyllands-Posten.

Ifølge et andet vidne på stedet har Lars Vilks forladt bygningen, og debatmødet blev genoptaget kort efter klokken 16.

Der var bevæbnede betjente til stede før arrangementet.

- Folk smed sig ned på gulvet. Vi vidste med det samme, at det var alvor, siger eb.dk’s kilde, som oplyser at to betjente blev ramt af skud.

- En humpede rundt. En anden lå gulvet i foyeren, siger kilden.

En anden kilde oplyser, at tre politifolk er ramt. Det er ikke bekræftet at politiet.

PET bekræfter, at der er fundet en episode sted. Efterretningsfolk er på vej til stedet.

- Vi fortsætter uanset arrangementet. Dette kan ikke stoppe os, sagde Informations Niels Ivar Larsen, der styrede paneldebatten.

- Der gik mindst 10 minutter fra vi ringede 112, og til der ankom mere politi, siger Ekstra Bladets kilde.

/ritzau/