Udland

En person dræbt ved kraftigt jordskælv i Taiwan

Et voldsomt jordskælv på 6,6 i styrke har ramt øen Taiwan. En bjergbestiger blev dræbt af nedfaldende sten.

En person dræbt ved kraftigt jordskælv i Taiwan

Et stort jordskælv på 6,6 på richterskalaen har ramt Taiwan, oplyser det amerikanske geologiske institut, der overvåger jordskælv i hele verden.

En person er ifølge nyhedsbureauet AFP omkommet, mens 21 andre meldes skadet.

Samtidig fik det kraftfulde jordskælv mennesker til at flygte ud i gaderne i landets hovedstad, Taipei, da mange af bygningerne svajede efter rystelserne.

Den omkomne var en mandlig bjergbestiger, der blev ramt af nedfaldende sten på bjerget Mount Ali, der ligger i det centrale Taiwan.

Landets brandmyndigheder fortæller til nyhedsbureauet AFP, at fire helikoptere er sendt til området for at overvåge stedet, mens myndighederne venter på yderligere informationer om antallet af skadede.

Jordskælvets epicenter lå 38 kilometer sydøst for byen T'ai-chung, meddeler det amerikanske overvågningsinstitut. Skælvet var så voldsomt, at det kunne mærkes i Hong Kong, der ligger 700 kilometer væk.

Mere end 20.000 rejsende er efterfølgende blevet berørt af hændelsen, efter at 54 jernbanetog er blevet forsinket efter skælvet, siger administrationen fra Taiwans jernbaner.

Tilbage i marts blev Taiwan ligeledes ramt af et kraftigt jordskælv. Skælvet målte 6,1 på richterskalaen, og én person blev dræbt.

I 1999 omkom omkring 2400 mennesker, da det værste jordskælv i nyere tid ramte Taiwan. Styrken på jordskælvet var dengang på 7,6 på richterskalaen.

- Dagens skælv er det største, der har ramt landet i år. Det kan i og for sig sammenlignes med skælvet tilbage i 1999, siger Lu Pei-ling, der er chef for Taiwans seismologicenter.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.