En person i kritisk tilstand efter speedbådkæntring

Fire personer kæntrede fredag i en speedbåd nær Stubbekøbing. En 21-årig mand er i kritisk tilstand.

STUBBEKØBING:Alle er i live, men én er i kritisk tilstand, efter at en speedbåd fredag kæntrede, og fire personer endte i vandet ved Falster.

Klokken 13.58 modtog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anmeldelsen. Noget overraskende var det en af speedbådens passagerer - en ung kvinde - som foretog opkaldet fra vandet, fortæller politikredsens vagthavende.

Den 21-årige kvinde lå i vandoverfladen sammen med sin jævnaldrende kæreste, men havde umiddelbart mistet bådens to andre passagerer og den kæntrede speedbåd af syne.

Kvinden fik bagefter øje på de to andre, som ligesom hun selv og kæresten lå samlet.

Politiet rykkede ud med en stor redningshelikopter samt brandvæsen, læger og politibetjente.

Helikopteren fik først bjærget de to personer, der ikke bar redningsvest. Der er tale om en mand på 49 og en kvinde på 53 år.

Kort efter fik redningsfolk trukket den unge kvinde og hendes kæreste ud af vandet.

Alle fire personer blev fløjet til Rigshospitalet i København, hvor de blev tilset af læger, og det er altså dem, der har vurderet, at én af personerne er i kritisk tilstand.

- Det er den 21-årige mand, der i kritisk tilstand, oplyser vagtchef Michael Skræddergaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De fire blev bragt til Rigshospitalet, fordi der er bedre mulighed for at behandle nedkølede personer, oplyser politiet.

Speedbåden kæntrede efter at være ramt af bølger.

- Båden får motorproblemer og går i stå. Derefter drejer båden med siden mod bølgernes retning, og så kommer der to store bølger, der får den til at kæntre, siger vagtchefen.

Politiet opfordrer til at ringe 114, hvis man har set noget, der kan hjælpe politiet med at opklare sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.