Klokkerholm

En regn af meteorer

Land Art værket Meteor Shower når til Jyske Aas

Ella Morton er mester for kunstværket. Privatfoto

Ella Morton er mester for kunstværket. Privatfoto

KLOKKERHOLM:Midt i september vil det regne med store sten i oplevelsesbæltet ved Jyske Aas nær Klokkerholm. Land Art-værket Meteor Shower opføres i perioden fra mandag 12. september til onsdag 21. september.

Brønderslev Kommune har i samarbejde med KulturKANten Nordjylland fået tildelt værket, som er en stor regionalsatsning på kunst i naturen.

Brønderslev Kommunes Kunstfond har støttet værket, og formand Margit Chemnitz (V) fortæller:

- Værket skal forestille en meteor, der er styrtet ned i den jyske muld, og nu ligger, og fortæller historierne om den store galakse her hos os. Placeringen ved den Jyske Aas er helt naturlig, da der også her er fokus på, hvordan historien og naturen påvirker vores levevilkår i dag. Vi håber at værket vil få folk til at tænke, hvordan vi som små bitte mennesker her i Brønderslev Kommune hænger sammen med det store univers, og måske hvor heldige vi er, at lande lige her.

Den canadiske Land Art kunstner Ella Morton vil i samarbejde med frivillige transformere det lille stykke jord ved rastepladsen nær Porten til et magisk og kunstnerisk rum, som hun håber og vil opfordre publikum til at værdsætte naturens og universets gådefulde verden og mulige eksistensformer. Meteor Shower er et længerevarende Land Art værk som baserer sig på de store vandreblokke i Nordjylland. Ella Morton vil tilføre stenene en magisk dimension ved at dække dem med en flouriserende maling. Stenene skal efterfølgende placeres i en klynge, og der vil opstå et sælsomt syn som kan vække til undren, og udgøre illusionen om et nedslag fra det ydre rum. Om dagen vil stenene forekomme hvidgrønne, og om natten selvlysende af absorberet dagslys. Værket referer til selve dannelsen og oprindelsen af det Nordjyske landskab, og det faktum, at vandreblokkene fra istiden har sin oprindelse langt fra, hvor de nu befinder sig.

Stenene til værket er doneret af de 11 nordjyske kommuner, som er part af KulturKANten. Dette giver et nordjysk ejerskab og sammenhængskraft til værket.

fritids- og kulturchef Lotte Holt Worup fra Brønderslev Kommune fortæller:

- Værket er en del af vores deltagelse i KulturKANten Nordjylland, og vi er rigtig glade for, at det er lykkedes os at få den canadiske kunstner Ella Morton til Nordjylland. Der bliver rig mulighed for at køre forbi værkets opførelse og snakke med kunstneren

Onsdag 21. september inviterer Brønderslev Kommune til åbent hus fra klokken 16 til klokken 17. Arrangementet foregår ved Jyske Aas - Porten, Landvadhøj 16 i Hjallerup.

Medlem af Brønderslev Kommunes kunstfond, Eskild Sloth Andersen (S), byder velkommen kl. 17. Der vil være mulighed for at købe lidt sødt til ganen, idet Foreningen Jyske Aas står klar med kaffe og kage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.