En rigtig jernmand

Ung thybo gennemførte sin første ironman ved KMD Challenge Copenhagen i weekenden

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

10 timer, 37 minutter og 35 sekunder. Det var den tid, det tog Anders Heitmann Larsen at gennemføre weekendens ironman i København. Han var debutant på distancen og resultatet er betydeligt bedre end det mål, han havde sat sig.

- Det er gået over al forventning. Jeg var meget nervøs op til, for jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg gik ind til, siger Anders Heitmann Larsen.

Han endte på en 76. plads i sin aldersgruppe, hvor der var over 200 tilmeldte, og det resultat er han rigtig godt tilfreds med.

Viljen skaber en ironman

Inden han nåede så langt har Anders Heitmann Larsen måttet omlægge sin tilværelse radikalt.

- Forud går lang tid med træning, hvor jeg har øget intensiteten gradvist. Jeg har blandt andet deltaget i flere marathon, og også to halve ironman, siger Anders.

At være triatlet er en livsstil, og Anders’ valg har af og til kostet på det personlige plan.

- Jeg har ikke kunnet gå i byen med vennerne og har ikke haft tid til at være i et forhold, men selvom der har været omkostninger, så har det været det hele værd, siger han.

Han understreger dog, at den intense træning langt fra er det hårdeste ved at gennemføre en ironman.

- Det gør så fysisk ondt, at det slet ikke kan beskrives, men mentalt gør det endnu mere ondt. Du har hele tiden en lille stemme i baghovedet, der spørger, hvorfor du ikke bare stopper, siger Anders Heitmann.

Mere smerte i sigte

På trods af smerter og hård træning kribler det i Anders Heitmann for at gøre det igen.

- Når man kommer over målstregen, så ved man om det er sidste gang, eller om man bare må have mere. Jeg var helt euforisk, jeg følte mig totalt uovervindelig. Jeg følte, at jeg kunne løbe et helt marathon mere, hvis det skulle være, siger han.

Anders Heitmann er en del af Thy Triathlon Team, og med i København var også to klubkammerater. Matias Paaske gennemførte i tiden 11 timer, 48 minutter og 25 sekunder, mens Henrik Østergaard klarede sig igennem til tiden 13 timer, 41 minutter og 19 sekunder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.