En rigtig lortetjans

Hundelorte på fortovet er hverdag i Nykøbing

Nej tak til hundelort på fortovet. Foto: Ole Geerthsen

Nej tak til hundelort på fortovet. Foto: Ole Geerthsen

NYKØBING:En, to, tre, fire, ulækre hundelorte. Det kunne tælles på 100 meter på en almindelig dag på Nørregade. En af dem var trådt flad, og det mørkebrune aftryk afslørede, at en sko af mærket ”Ecco” og dens ejermand havde været uheldige.

- Fredag og mandag har vi to mand til at rydde op, og hver dag går vi gennem gågaden og samler det op, vi ser, forklarer Jesper Sørensen, der er driftsformand i Morsø Kommune.

Men det er ikke kun i bymidten, man kan være uheldig at få sig en uønsket brun souvenir med hjem fra gåturen. Også i byens grønne arealer er problemet stort. I Østre Anlæg har kommunen opsat stativer med hundeposer i. Men det har ikke hjulpet nok, erkender Jesper Sørensen.

- Jeg skal sørge for at fylde hundeposer i stativerne, men ligeså hurtigt jeg kan gøre det, ligeså hurtigt er de væk igen.

Kommunen køber mellem 1000 og 2000 hundeposer om året, og manglen på hundeposer opstår, når hundeejere ikke nøjes med at tage én pose, men en stor stak.

I Vejlovens § 102 står der, at man ikke må efterlade affald, herunder hundelorte, på offentlig vej. Men hvis lorten alligevel efterlades, så er det grundejeren, der ”står med lorten”.

Efterfølgende er det nemlig grundejerens ansvar, at fortovet foran ens hus er ryddet. Er man uheldig at glide i en af fortovets herligheder, er det også grundejeren, der pådrager sig et eventuelt erstatningskrav.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.