EMNER

En særlig indsats for unge mødre

Sundhedsplejen tog brugere af Babycaféen i Frederikshavn Kommune med på tur til Farm Fun i Aalbæk

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ifølge Torben Kronow er det "nok ikke sidste gang", at sundhedsplejen i Frederikshavn Kommune har arrangeret udflugt for de unge mødre og deres børn.Foto: Kurt Bering

AALBÆK:- Prøv lige at løft geden lidt op, så jeg kan tage et billede, siger NORDJYSKEs fotograf.

Den lille dreng, der er 3-4 år og med sundhedsplejen på udflugt, er dog ikke begejstret for forslaget.
- Nej, så skider den på os.
Geden slap altså for at blive løftet i denne omgang. Men ordvekslinger som den ovenstående var der masser af hos Farm Fun i Aalbæk i løbet af mandagen.
Sundhedsplejen i Frederikshavn Kommune var nemlig på udflugt med den såkaldte Babycafé.
Babycaféen er et tilbud til mødre mellem 17 og 25 år - også kaldet "unge mødre".
- Faktisk er vi lidt trætte af udtrykket "unge mødre". Når vi bruger den betegnelse, så bliver der ofte set ned på dem, fortæller sundhedsplejerske Torben Kronow.
Det skyldes først og fremmest reportage-serien "De Unge Mødre", der har rullet over skærmen i mange danske hjem. De medvirkende i "De Unge Mødre" har nemlig ofte haft mange problemer at slås med.
Og de unge mødre i Frederikshavn Kommune har da også mange udfordringer.
- Fordi de er så unge, så er de jo først ved at finde ud af, hvordan de skal tjene til dagen og vejen. Det er heller ikke dem alle, der er i parforhold, for de er først ved at finde deres fodfæste, fortæller Rikke Naldal, der også er sundhedsplejerske.
Torben Kronow er enig.
- Men deres måde at tackle verden og livet på er også meget umiddelbar i forhold til dem, der er lidt ældre, og det er der bestemt også positive ting ved.

Tur til Farm Fun gavner

Hele idéen bag Babycaféen - og dermed også turen til Farm Fun - er at styrke de unge mødre.

- Vi har gjort det her, fordi vi gerne vil prøve at lave nogle arrangementer for de unge mødre, så de kan komme ud og lave noget med deres børn, som er anderledes
- Hverdagen er meget optaget, når man har et lille barn. Derfor kan mødrene godt få brug for at vise - også overfor dem selv - at de kan gøre noget godt for deres børn. Og så er det jo også en måde, hvor de kan komme til at møde nogle andre, der står i samme situation.
Knap 20 mødre - og lidt flere børn - deltog i sundsplejens tur til Farm Fun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.